Çanakkale'de, Eski Fabrika Alanı Katılımcı Anlayışla Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de, Eski Fabrika Alanı Katılımcı Anlayışla Düzenlenecek

Barbaros Mahallesi kıyı kesiminde yaklaşık 12 bin metrekarelik alandaki eski Tekel Şarap/Kanyak Fabrikası'nın bulunduğu bölgenin fonksiyonunun belirlenmesi için kentlilerin görüşü alınıyor.

07.07.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barbaros Mahallesi kıyı kesiminde yaklaşık 12 bin metrekarelik alandaki eski Tekel Şarap/ Kanyak Fabrikası'nın bulunduğu bölgenin fonksiyonunun belirlenmesi için kentlilerin görüşü alınıyor.

Mülkiyeti ocak ayında Çanakkale Belediyesine geçen, 1/5000 ölçekli nazım imar planında "özel proje alanı" olarak yer alan  alanının katılımcı bir anlayışla hazırlanacak proje sayesinde kent yaşamına kazandırılması planlanıyor.

Alanın değerlendirilmesine yönelik kent genelindeki sivil toplum kuruluşları, mahalle temsilcileri ve diğer katılımcı birimler ile danışma toplantıları organize edilmeye başlandı. Bu kapsamda ilk toplantı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Kent Konseyi ile Barbaros ve Kemalpaşa mahalle meclisi temsilcileri katıldı. Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda, eski fabrika alanında olması ve olmaması gereken faaliyetlerin tespiti gerçekleştirilirken, yakın çevresi ve kent geneli dikkate alınarak alana yüklenecek fonksiyonun belirlenmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de, Eski Fabrika Alanı Katılımcı Anlayışla Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement