Çanakkale'de Feribotlarda Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Feribotlarda Bayram Yoğunluğu

Çanakkale\'de Feribotlarda Bayram Yoğunluğu

Çanakkale'de feribotlarda bayram yoğunluğuÇANAKKALE Boğazı'ndan feribotlarla geçişlerde yaşanan yoğunluk, bayramın ikinci gününde de sürüyor.

06.07.2016 13:11

Çanakkale'de feribotlarda bayram yoğunluğu

ÇANAKKALE Boğazı'ndan feribotlarla geçişlerde yaşanan yoğunluk, bayramın ikinci gününde de sürüyor.

Ramazan Bayramı tatili öncesi Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerdeki feribot yoğunluğu, bu kez ters istikamette yaşanmaya başladı. Bayramın ilk gününden itibaren yaşanan yoğunluk, bugün kendisini daha da hissettirdi. Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e geçişlerde, araç kuyruğu iskeledeki araç depolama alanının dolması üzerine, Demircioğlu Caddesi'ne kadar uzadı. Tatilcilerin oluşturduğu araç kuyruğu, bazen 1 kilometre kadar çıktı. Yaşanan yoğunluğa hem bayram nedeniyle günübirlik gezi ve ziyaretler için yola çıkanlar hem de bayram nedeniyle yakınlarını ziyaret için Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçiş yapan tatilcilerin dönüşlerinin etkili olduğu gözlendi. Boğazda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale- Lapseki hattında toplam 6 feribot ile saatsiz olarak sefer yaparak, oluşan araç kuyruğunu eritmeye çalışıyor.

Ramazan Bayramı öncesinde Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir iskelelerinde yaşanan uzun araç kuyrukları, tatilcilerin yolculuğunu çileye dönüştürmüştü. Bu kez Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e geçişlerde yaşanan yoğunluk hem tatilcilere hem de kent sakinlerine çile yaşatıyor. Çanakkale'de Demircioğlu Caddesine kadar uzanan araç kuyruğu nedeniyle kent içi yolların bir bölümü adeta kilitlendi. Trafik polisleri, feribot kuyruğu nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığını en aza indirmek için büyük çaba harcarken, bazı kent içi yolları trafiğe kapatmak zorunda kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Feribotlarda Bayram Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement