Çanakkale'de 'Kardeşlik' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 'Kardeşlik' Yürüyüşü

Çanakkale\'de \'Kardeşlik\' Yürüyüşü

Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği'nce, Kobani eylemlerinde karşıt görüşlü gruplar arasında yaşanan gerilimin son bulması için 'kardeşlik' yürüyüşü düzenlendi.

10.10.2014 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği'nce, Kobani eylemlerinde karşıt görüşlü gruplar arasında yaşanan gerilimin son bulması için 'kardeşlik' yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe 100 kişilik bir grup katıldı. "Türk-Kürt Kardeştir, PKK Kalleştir" sloganları atıp sık sık tekbir getiren grup, Demircioğlu Caddesi'nden İskele Meydanı'na yürüdü. Derneğin Üniversite Sorumlusu Hamza Öner meydanda yaptığı açıklamada, kardeşlik vurgusu yaptı. Öner, "Ben Iğdır Tuzluca doğumlu Kürt asıllı bir kardeşinizim. Bugün burada Türk ile Kürdün ayrılmaz bir bütün olduğunu, bu iki ulusun birbirine her daim muhtaç olduğunu, kısacası et ile tırnak gibi olduğunu vurgulamak için buradayız" dedi.

Nasıl 1915'te burada omuz omuza mücadele verildiyse bugün de yine bu meydanda omuz omuza hep birlikte olduklarını kaydeden Hamza Öner, şöyle dedi:

"Şu bilinmelidir ki; bugün yapılan eylemlerde kamu kuruluşlarına zarar veren, belediye binalarını yakan ve polisimize ateş açan provokatörler Kürt halkından değildir. Öncelikle bunun bilincine varalım. Katliam dünyanın her yerinde katliamdır. Kobani, Kerkük, Musul, Doğu Türkistan ve dünyanın neresi olursa olsun. Biliniz ki hiçbir ideoloji bir çocuğun, annenin, babanın canına kastetmez. Sağ-sol, Türk-Kürt, Şii-Sünni o kadar çok taraf olduk ki, kimse insan olduğunu hatırlamıyor. Biz dünyanın her neresinde, her ne zaman, her ne şekilde olursa olsun dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin yapılan zulümlerin karşısında dimdik duracağız."

Grup daha sonra polisin geniş güvenlik önlemleri arasında kordon boyunda yürüyüş yaparak sessizce dağıldı. - Gezen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 'Kardeşlik' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement