Çanakkale'de Sakal-ı Şerife Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Sakal-ı Şerife Yoğun İlgi

Çanakkale\'de Sakal-ı Şerife Yoğun İlgi

Çanakkale'de Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgiÇanakkale'de, Kadir Gecesi camilerde büyük yoğunluk yaşandı.

02.07.2016 11:31

Çanakkale'de Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Çanakkale'de, Kadir Gecesi camilerde büyük yoğunluk yaşandı. Kilitbahir Köyü'ndeki 4 asırlık Ahmet Cahidi Sultan Camii'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e ise 7'den 77'ye herkesin ilgisi büyük oldu.

Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat İlçesine bağlı Kilitbahir Köyü'nde bulunan tarihi Ahmet Cahidi Sultan Camii'nde, her yıl olduğu gibi Sakal-ı Şerif, bir kez daha Kadir Gecesi'nde cemaatin ziyaretine açıldı. Hem Kadir Gecesi olması hem de Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılacak olması nedeniyle çok sayıda vatandaş, Ahmet Cahidi Sultan Camii'ne akın etti, yatsı ve ardından da teravih namazını burada kıldı. Ardından sanduka içindeki Sakal-ı Şerif, caminin minberinden indirilerek mihrabın önünde yüksek bir sehpanın üzerine kondu. Sanduka içinden çıkarılan kırk kat bohça, salavat ve tekbirler eşliğinde açılan, cam fanus içerisindeki Sakal-ı Şerif'i görmek, dokunmak ve öperek gözlerine ve alınlarına sürmek isteyen erkekler uzun kuyruklar oluşturdu. Ardından kadın cemaat camiye girerek, Sakal-ı Şerif'e yakından bakıp dualar etti.

Kilitbahir Köyü Camii'nden emekli olan imam Ertekin Köse, "Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim'de, bin aydan daha hayırlı olarak atfedilen bir gece. Kilitbahir Köyü'nde bu tarihi camide Sakal-ı Şerif'in çıkması bir gelenektir. Ender camilerde bulunan Sakal-ı Şerif, tekbirler eşliğinde Eceabat, Kilitbahir ve bölge insanımızın kıldığı teravih namazından sonra ziyarete açılmıştır. Allah ziyaretleri kabul etsin. Bu yıllarca devam eden bir ibadet şeklidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Sakal-ı Şerife Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement