Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla 10 gün önce İstanbul'dan tekneyle kürek çekerek yola çıkan Sally Campbell ve Hüseyin Ürkmez, Gelibolu ilçesine ulaştı.

25.04.2015 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla 10 gün önce İstanbul'dan tekneyle kürek çekerek yola çıkan Sally Campbell ve Hüseyin Ürkmez, Gelibolu ilçesine ulaştı.

Dünyaya barış mesajı vermek için 150 mil yol katedip 10'uncu kez kente gelen iki denizci, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Sally Campbell, gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesi Colin Campbell'ın, 100 yıl önce yarımadaya çıkarma yapan İngiliz birliklerinde bulunduğunu söyledi.

Uzun ve yorucu süreç yaşadıklarını belirten Campbell, şöyle konuştu:

"Şimdi sadece yorgunluk hissediyorum ama bu, çok güzel bir yorgunluk. Büyük babamın 100 yıl önce savaşmak için geldiği bu topraklara ben, barış adına ve barış için rahatlıkla geliyorum. Bana bu güveni sağlayan arkadaşım Hüseyin Ürkmez'e teşekkür ediyorum. Bu savaş keşke yaşanmasaydı ve o kadar gencecik insanlar ölmeseydi. Türkler ülkelerini savundu. Yüz binlerce insanın ölmesi, 100 yıl sonra bile insanlığa ders olmalı. Bu güzel topraklarda, bu güzellikleri yaşamak çok güzel."

Daha önce Gelibolu'ya ve Çanakkale'ye 9 kez geldiğini anlatan Ürkmez de yolu çok iyi bildiğini belirtti.

Annesinin dedesinin Çanakkale Savaşları'nda şehit düştüğü bilgisini veren Ürkmez, "Bana ismimi veren dedem, ülkesini savunurken ölmüş. Bir daha savaşların yaşanmaması ve bir mesaj vermek için kürek çekiyoruz" dedi.

Özacar da Campbell ve Ürkmez'in, zorlu bir yolculuğu daha Gelibolu'da noktaladığını söyledi.

Onların, Gelibolu'dan dünyaya barış mesajı verdiğini vurgulayan Özacar, "Zor yolculuğu böyle anlamlı bir günde tamamlayarak bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement