Çanakkale Valisi Çınar, STK Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Valisi Çınar, STK Temsilcileriyle Buluştu

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

26.06.2014 13:03  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Çınar, polis evindeki toplantıda yaptığı konuşmada, buluşmaların belli bir gündemi olmadan, genel sohbet, düşünce alış verişi, proje ve önerilerin dile getirildiği toplantılar olarak belli zaman aralıklarında düzenleneceğini söyledi.

Herkesin yoğun bir çalışma temposu olduğunu dile getiren Çınar, "Benimle doğrudan görüşme isteklerine tek tek zaman ayırmam neredeyse imkansız. Kentimizde yarıya yakını faal olmasa bile 850 dernek ve sivil toplum örgütü var. Sadece bu yapıların temsilcileriyle tek tek görüşmüş olsam, takdir edersiniz ki bir valinin yapması gereken asayiş başta olmak üzere asıl işlere zaman kalmıyor. O nedenle bu toplantıları yılda birkaç kere de olsa uygun zamanlarda yapmayı planladık" dedi.

Çınar, Çanakkale'nin 38'inin koordinatları belirlenmiş 98 medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"İlgili bakanlıklarımız Çanakkale'nin planlaması çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Örneğin, Biga- Bandırma arasında sanayi bölgelerine yönelik planlamalar yapılırken, diğer alanların tarım ve turizm merkezli planlaması yönünde çalışmalar var. Çanakkale'ye dair büyük ve önemli düşüncelerimiz var. Bence ilimizin her alanının planlaması profesyonellerce yapılmalı. Valilik kurumu yatırımcı değil. Kendine ait özel bir bütçesi yok. Belediyelerin hizmetleri dışında kalan iş ve hizmetleri İl Özel İdaresi ile çözme çabası içerisinde olan bir yapı. Devletimiz merkezi bir yapıya sahip, hemen her proje ilgili bakanlığından onay almak zorunda. Parasal değil, bürokratik sorunlar ve süreçlerin uzunluğu söz konusu oluyor. Buna rağmen, bölünmüş yollarımızı 14 kilometreden bugün 275 kilometreye çıkarmış durumdayız. Havaalanımız orta ölçekte yolcu kapasiteli uçaklara hizmet verebilecek yapıya kavuşturuldu. Bunlar sadece şu anda aklıma gelen örnekler. Sizlerden hem kendi projeleriniz, çalışmalarınız hem de kentimize dair düşüncelerinizle ilgili fikir paylaşımı bekliyorum." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Valisi Çınar, STK Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement