Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" düzenledi.

09.05.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" düzenledi.

Gezinin ilk ayağı olan Söğüt'e sabah erken saatlerde 20 farklı bölgeden gelen öğrencilerin katıldığı geziye, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür yardımcıları Mustafa Özgül ve Recep Ali Er ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Daire Başkanı Dr. Mahmut Zengin ve bölge müdürleri katıldı.

Dr. Mahmut Zengin, AA muhabirine, etkinliğin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün "tarih ve medeniyet gezileri" kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, yaklaşık bin öğrencinin Sögüt'te buluştuğunu söyledi.

Etkinliğe katılan öğrencilerin farklı bölgelerden geldiğini ifade eden Zengin, şöyle konuştu:

"Gezi, Söğüt'ten başlıyor. Söğüt'te kuruluşu simgeleyen Ertuğrul Gazi olduğu için buradan başladık. Daha sonra Osmanlının manevi kurucusu sayılan Şeyh Edebali'nin Bilecik'teki türbesi ziyaret edilecek, oradan da Bursa'ya geçilecek. Bursa'da Osman Gazi, Orhan Gazi ve manevi şahsiyetlerin türbeleri ziyaret edilecek. Bursa'dan sonra Çanakkale'ye geçilecek ve orada bir gün boyunca savaş alanlarını rehberler eşliğinde gezeceğiz. Gençlere bir nevi tarih ve medeniyetin inşasındaki gibi bir süreci yaşatmış olacağız. Bu şekilde tarih ve medeniyet bilincinin oluşmasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu tarz programlarımız geniş kitlelere yayılarak devam edecek."

Kaymakam Mitat Gözen ve Belediye Başkanı Halil Aydoğdu rehberliğinde Söğüt'ü gezen öğrenciler, daha sonra sırasıyla, Ertuğrulgazi Türbesi, Kuyulu Mescit, Hamidiye İdadisi, Darüleytam ve Kaymakam Çeşmesi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement