Çanakkaleliler Namazgah Tabyası'nda Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

Çanakkaleliler Namazgah Tabyası'nda Bayramlaştı

Çanakkaleliler Namazgah Tabyası\'nda Bayramlaştı

Çanakkale Valiliği'nin programı kapsamında yüzlerce kişi, bayramlaşmak amacıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki Namazgah Tabyası'nda bir araya geldi.

04.10.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valiliği'nin programı kapsamında yüzlerce kişi, bayramlaşmak amacıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki Namazgah Tabyası'nda bir araya geldi. Tarihi mekanda kılınan bayram namazı sonrası protokol üyeleri, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Valiliğin Kurban Bayramı programı, saat 07.53'te okunan ezanla birlikte Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'nde, Çanakkale Savaşları sırasında 16 top ile boğaz savunmasında önemli rol oynayan Namazgah Tabyası'nda kılınan bayram namazıyla başladı. Programa Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Kararkaş, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tevhid Ayengin tarafından kıldırılan namazın ardından protokol üyeleri, halkla bayramlaştı. Valilik, bayramlaşmaya katılan çocuklara oyuncak ve harçlık dağıttı.

Bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğunu belirten Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Burada kendilerini kurban eden şehit ve gazilerimizin namaz kıldıkları, bizlere bugünlere kadar namazgah olarak yadigar bıraktıkları mekanda bayramlaşma merasimini gerçekleştirdik. Bütün resmi protokol ve halkımız burada bayram namazı kılıp, bayramlaştırdık. Çok anlamlı oldu. Şu anda dünyadaki bütün Müslüman ülkelerin durumları ortada. Hep birbirimizi yer, kötülük yapar, düşmanlık yapar durumdayız. Bayramların birleşme günü olduğu, insanlığımızı, insaniyetimizi hatırlama günü olduğu bir gün. Sanıyorum Müslümanların birliğe ve bütünlüğe çok ihtiyaç duydukları bir dönemde yaşıyoruz. Bu bakımda da büyük savaş görmüş zulme karşı birlik olup, tek bir yürek olup birleşmeyi bilmiş bir milletin zaferler kazandığı bu meydanda bu birliğe en büyük mesajın verilebileceği düşünüyorum. Allah belaları başımızdan def etsin. Birliğimizi bütünlüğümüzü korusun inşallah" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkaleliler Namazgah Tabyası'nda Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement