Canik'te Nostaljik Ramazan - Son Dakika
Yerel

Canik'te Nostaljik Ramazan

Canik\'te Nostaljik Ramazan

Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri’nin ilk günü oldukça renkli geçti.

19.06.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri'nin ilk günü oldukça renkli geçti.

Büyükler iftarlarını kurulan iftar sofrasında birlikte açarken, küçükler de mini lunaparkta doyasıya eğlendi.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, bu yıl da insanları bir araya getirerek, binlerce kişiye Ramazan nostaljisi yaşatıyor. Canik Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri, bu yıl da ilk günde büyük ilgi gördü. İftar öncesinde Nostaljik Ramazan evlerini gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, iftarını da yemek dağıttığı vatandaşlarla birlikte açtı.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel ve Başkan Yardımcılarının da katıldığı iftarın ardından Canik İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi ve ilahilerle gönüller fethedildi. Atakum İmam Hatip Lisesi ve Samsun İmam Hatip Lisesi'nin öğrencilerinin oluşturduğu mehter takımı da Ramazan'ın ilk gününde meydanı dolduranlara farklı bir akşam yaşattı. Büyükler kadar, küçükler de Ramazan etkinlikleri kapsamında meydanda kurulan mini lunaparkta çarpışan oto ve diğer oyun alanlarında keyifli bir akşam geçirdi.

ESKİ RAMAZAN GÜNLERİ

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, etkinliklerin ilk gününde vatandaşlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ramazan evlerimiz, stantlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun parklarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacivat-Karagöz gölge oyunları gibi birçok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız. Eski Ramazanlar tadında halkımızla buluşarak birlik ve beraberlik içerinde dolu dolu bir Ramazan geçireceğiz" dedi.

HER GÜN FARKLI ETKİNLİK

Kurulan Ramazan Evleri ile nostaljik günler yaşayan Canikliler, 18 Haziran ile 16 Temmuz arasında her gün farklı bir etkinlikte buluşacak. Birçok sanatçının yer alacağı etkinlikler kapsamında semazen, kukla, illüzyon, stand-up, jonglör gösterilerinin yanında, ney, ilahi ve Türk halk müziği dinletileri de olacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'te Nostaljik Ramazan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement