Çankaya'dan Öğrencilere Burs İmkanı - Son Dakika
Yerel

Çankaya'dan Öğrencilere Burs İmkanı

Çankaya\'dan Öğrencilere Burs İmkanı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biliyoruz ki Kızılay’daki esnaf çökerse Ankara çöker, Çankaya da çöker. Bir kentin ekonomisini ayakta tutan o kentin merkezidir.

08.04.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biliyoruz ki Kızılay'daki esnaf çökerse Ankara çöker, Çankaya da çöker. Bir kentin ekonomisini ayakta tutan o kentin merkezidir. Acil bir şeyler yapmamız lazım. İlkini Karanfil Sokak'ta kuracağımız komitenin bir benzerini diğer bölgelere de yaymak istiyoruz" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin ilçede eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Çankaya'nın Filizleri projesine destek her gün artıyor. Projeye destek olan her Çankayalı maddi durumu yetersiz ve okumakta güçlük çeken bir ya da daha fazla üniversite öğrencisine aylık 300 TL burs veriyor. Çankayalılar'ın 3 ayda 150 öğrenciye maddi destek sağladığı projede Kızılay Konur Sokak esnaflarından Su Kafe yetkilileri, Çankaya'nın Filizleri ailesinin bir parçası oldu. Su Kafe, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfında okuyan 19 yaşındaki Ulaş Yaprak'a eğitim hayatı boyunca maddi destek sağlayacak.

"BELEDİYE İLE ESNAFIN İŞBİRLİĞİ ARTACAK"

Çankaya'nın Filizleri projesine destek olan Su Kafe'de gerçekleşen ve ilki Karanfil Sokak esnafıyla gerçekleştirilen esnaf buluşmalarının ikincisi Konur Sokak esnafı ile yapıldı. Son aylarda yaşanan terör olaylarından dolayı sıkıntı yaşayan Kızılay'ın yeniden eski günlerine dönme konusunda esnafla bir araya gelen ve çözüm yolları üzerinde fikir alışverişinde bulunan Taşdelen, belediye ile esnafın birlikte çalışacağı komitelerin sayısını artıracaklarını söyledi. Ankara'nın Cumhuriyet tarihinin en ağır krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını ve belediye olarak bu krizi nasıl atlatırız gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Taşdelen, "Biliyoruz ki Kızılay'daki esnaf çökerse Ankara çöker, Çankaya da çöker. Bir kentin ekonomisini ayakta tutan o kentin merkezidir. Acil bir şeyler yapmamız lazım. İlkini Karanfil Sokak'ta kuracağımız komitenin bir benzerini diğer bölgelere de yaymak istiyoruz" diye konuştu.

"BEN TUTAMAYACAĞIM SÖZ VERMEM"

"Diyalog ortamını her kulvarda yaşatmamız lazım, birlikte hareket edip çözüm yollarını bulmalıyız" diyen Taşdelen şunları kaydetti:

"Bizler bu kenti yaşatacak mıyız, öldürecek miyiz buna karar vermemiz lazım. Daha demokratik, daha katılımcı, sizin işin içinde olduğunuz çalışmaların daha sağlıklı ilerleyeceğini düşünüyorum. Benim hayatta şöyle bir prensibim var; ben tutamayacağım bir söz vermem, bir söz veriyorsam da tutarım. Sizlerin de desteğiyle her türlü sorunu aşacağımızdan en ufak kuşkum yok." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'dan Öğrencilere Burs İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement