Çankırı Belediyesi Bir Ayda 3 Bin 500 Kişiyi Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Çankırı Belediyesi Bir Ayda 3 Bin 500 Kişiyi Sevindirdi

Çankırı Belediyesince "Yürekleri ısıtalım" sloganıyla fazla giysilerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için kent merkezindeki parkta oluşturulan "giysi dolabı"ndan yaklaşık 3 bin 500 kişi yararlandı.

04.02.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Belediyesince "Yürekleri ısıtalım" sloganıyla fazla giysilerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için kent merkezindeki parkta oluşturulan "giysi dolabı"ndan yaklaşık 3 bin 500 kişi yararlandı.

Yaklaşık bir ay önce ihtiyaç sahiplerinin yararlanması için Karatekin Parkı'na yerleştirilen giysi dolabına asılan giysiler, soğuk kış aylarında ihtiyaçlıları ısıtmaya devam ediyor.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, veren elin alan eli görmemesi için başlattıkları çalışmaya oldukça yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Dolabın hem ihtiyaç sahibi hem de hayırsever vatandaşlar tarafından sık sık ziyaret edildiğini belirten Dinç, kampanya ile büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini dile getirdi.

Parka her türden kıyafetin bırakıldığını bildiren Dinç, "Kampanya ile ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızın yüreklerini ısıtmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız fazla veya kullanmadıkları giysilerini buraya asıyor. İhtiyaç sahibi insanlar da ihtiyacına ve beden ölçülerine göre kıyafetleri alıyor. Bu müthiş sirkülasyona yardımsever ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından katılım oldukça fazla. Bu da bizi memnun ediyor" dedi.

Akşam saatlerinde parka daha çok insanın geldiğini anlatan Dinç, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız özellikle akşam saatlerinde standımızın olduğu yere gelerek, ihtiyacı olan kıyafeti kimse görmeden alıp gidiyor. Böylece hem hayır yapan insanlar yaptıkları yardımı görmemiş oluyor hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız çekinmeden rahatça ihtiyacını karşılamış oluyor" diye konuştu.

Yürekleri ısıtmanın ayrı bir mutluluğu olduğunu vurgulayan Dinç, hayır sahibi insanlara da duyarlılıkları için de teşekkür etti.

Dinç, giysi dolabından açıldığı günden bu yana yaklaşık 3 bin 500 kişinin faydalandığını, yeni bir giysi dolabının daha açılmasının gündemde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı Belediyesi Bir Ayda 3 Bin 500 Kişiyi Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement