Çankırı'da Askıda Giysi Dönemi - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Askıda Giysi Dönemi

Çankırı\'da Askıda Giysi Dönemi

Çankırı'da belediye tarafınan 'Yüresleri Isıtalım' sloganı ile hayata geçirilerek ihtiyaç sahiplerine askıda ekmek ve kahve uygulamasından sonra askıda giysi yardımı dönemi de başlatıldı.

12.01.2016 12:05

Çankırı'da belediye tarafınan 'Yüresleri Isıtalım' sloganı ile hayata geçirilerek ihtiyaç sahiplerine askıda ekmek ve kahve uygulamasından sonra askıda giysi yardımı dönemi de başlatıldı. Karatekin Parkı'nda oluşturulan Giysi Dolabı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çankırı Belediyesi'nin 'Yürekleri ısıtalım' sloganı ile hayata geçirdiği projenin başlatılması ile ilgili düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, hayırseverlerin kullanılabilir durumdaki kıyafetleri getirip, du dolaba asacaklarını, ihtiyaç sahiplerinin de gelip, ihtiyaç duydukları kıyafetleri buradan alabileceklerini belirtti. Başkan Dinç, "Geleneklerimize, örf ve ananelerimize uygun bir yardım mekanizması oluşturduk. Veren el, alan eli görmüyor. Daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi hemşehrilerimizin bu projeye sahip çıkacaklarına inanıyorum" dedi.

Başkan Dinç, projenin Karatekin Parkı'nda açık alanda uygulandığını belirterek, "Açık havata oluşturmuş olduğumuz bu platformda insanlarımız ihtiyaç fazlası olan, ya da satı aldıkları kıyafetleri özellikel kışlık giysilerini getirip buraya asıyorlar. ihtiyaç sahipleri de gelip kendi bedenlerine ve ihtiyaçlarına göre ne gerekiyorsa alıp buradan ayrılıyorlar. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderme adına yapmış olduğumuz bu çalışma aslında bizim medeniyetimizde, kültürümüzde yeri olan 'sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' mantığından hareketle olan hayrın güzel bir göstergesi, güzel bir örneğidir. Dolayısıyla hayırı yapan da, kendisine hayır yap0ılan da birbirini görmeden bu sevaba ulaşmış oluyorlar. Ben projeyi gerçekleştiren arkadaşlarıma ve hayır yapacak kardeşlerime şimdiden çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan da bu projenin son zamanların en anlamlı projesi olduğunu belirterek, "Zaman zaman İstanbul'da arkadaşım olan belediye başkanları ile yaptığım değerlendirmelerde, Çankırı Belediyesinin bu tür sosyal projelerde çok daha ileride olduğunu müşahade ediyorum. Bu nedenle de belediye başkanımız sayın İrfan Dinç'i sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum. Bu projeyi son zamanların en anlamlı porjesi olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Hayır sahiplerinin hayırlarının ihtiyaç sahipleri ile buluşturduğu kampanya, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Askıda Giysi Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement