Çankırı'da Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlı Yarışması - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlı Yarışması

Çankırı'da, ekmek israfının önlenmesi kampanyasına destek olmak için "Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlı Yapma Yarışması" düzenlendi.

16.05.2015 10:37  Güncelleme: 10:39

Çankırı'da, ekmek israfının önlenmesi kampanyasına destek olmak için "Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlı Yapma Yarışması" düzenlendi.

Çankırı Belediyesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tasarruf Topluluğu tarafından Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya katılan 16 kadın, bayat ekmekten çeşitli yemek ve tatlılar yaptı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı konuşmada, alın terinin sembolü ekmeğin, israf edilmesine karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla bayat ekmeğin taze lezzetlere nasıl dönüştüğünü düzenledikleri yarışma sayesinde gösterdiklerini söyledi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tasarruf Topluluğu öğrencilerine teşekkür eden Dinç, insanların ekmek tüketirken, bir ekmek için ne kadar çalıştıklarını düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

Yarışmada, yemek kategorisinde Ümmühan Baloğlu birinci, Özlem İlgün ikinci ve Emine Gül üçüncü, tatlı kategorisinde ise Fatma Dalkılıç birinci, Hatice Emektar ikinci, Emel Özdemir üçüncü oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlı Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement