Çarşafa Yapılan Hakarete Tepki - Son Dakika
Güncel

Çarşafa Yapılan Hakarete Tepki

Çarşafa Yapılan Hakarete Tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Mardin’in Mazıdağı İlçe Başkanı Abdulkadir Şani, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kadına şiddet eylemlerinde çarşafın kadına kölelik simgesi olarak lanse edilmesini kınadı.

28.11.2014 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Mardin'in Mazıdağı İlçe Başkanı Abdulkadir Şani, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kadına şiddet eylemlerinde çarşafın kadına kölelik simgesi olarak lanse edilmesini kınadı.

Son günlerde PKK/HDP ve bileşenlerinin "Kadına şiddete hayır" adı altında ilçede ve bölgede yapmış oldukları sözde etkinliklerinde kinlerini dışa vurduklarını ifade eden Şani, "İlçemizde yaptıkları son etkinliklerinde sözde kadın haklarını savunduklarını iddia eden insan müsvetteleri kendi yandaşlarına çarşaf giydirip ellerini zincirleyip birbirine bağlamışlardır. Böylelikle örtü ile kadının İslam tarafından köleleştirildiği imajını oluşturmaya çalışmışlardır. PKK, BDP ve bileşenlerinin İslam'a ve şiarlarına olan kinlerini, kusmalarını onlarla alay etmeleri yeni bir şey değildir. Her fırsatta bunu dillendiriyorlar. İslam'ı ve Kur'an-ı geri bırakılmışlarının sebebi olarak lanse etmeye çalışıyorlar. Dindar Kürt halkının oyunlarını bozacağını çok iyi bilen bu komünist, sosyalist ve marksist güruh halkı İslam'dan uzaklaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Namusla, örtüyle ve sakalla bütün İslami şiarlarla alay ediyorlar. Bu tutum ve davranışlarını kınıyor ve Müslüman Kürt halkından gerekli olan karşılığı bulacağına inanıyoruz. Örtü kadını köleleştiren değil, bilakis özgürleştiren en önemli unsurdur. İslam'a göre hür kadınlar ve örtünürler, köleler değil" dedi.

Bütün bu tutum ve davranışları sergileyen HDP/PKK ve bileşenlerine seslenen Şani, "Gelin sizi köleleştirenden kendinizi kurtarıp İslamla özgürleşin. Kendinizi ABD'nin Avrupa'nın ve taşeronlarının kölesi olmaktan azade edip gerçek hürriyeti İslamla yaşayın ve bu güne kadar nasıl modern köleler olduğunuzu anlayın" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement