Çarşamba Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çarşamba Kitap Fuarı Açıldı

Çarşamba Kitap Fuarı Açıldı

Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuarın açılışı yapıldı.

03.05.2014 16:07

Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kitap fuarının açılışı yapıldı.

Bu yıl 55 yayınevi ve 77 yazarın katılacağı fuar, Abdullah Paşa Meydanı'nda düzenlenen programla açıldı.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 3-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak fuarın önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Bugün Çarşamba'mız için güzel bir gün. Ali Fuat Başgil kültür etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz kitap fuarımızın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu yıl daha fazla sayıda yayınevi ve yazar fuarımıza katılacak. Bu yıl yapacağımız bu programın da dolu dolu, amaçlanan hedefini gerçekleştirecek nitelikte olmasını temenni ederiz. Çeşitli fuarlar düzenleniyor ama bu fuarların en önemlisi kitap fuarıdır diye düşünüyorum. Düzenlenen fuarlarda ticari karlar hedefleniyor. En büyük kar, kitap fuarındadır."

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Mahmut Aydın ise "Hayatımızın sosyal medya üzerinden akıp gittiği bir dönemde kitapların çok daha fazla önemi var" dedi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız da "Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çarşamba'da kültürel açıdan çok güzel işler yapıyor. Esas iktidar kitapların. Bunu bilen hükümdarlar kitap yazmışlardır. Çünkü hikayelerinin nesiller boyu bilinmesini istemişler. Herkese kitaplı bir ev, çiçekli bir bahçe diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuklar, açılıştan sonra fuarı gezerek kitapları inceledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement