Çarşı Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Çarşı Davası Başladı

Çarşı Davası Başladı

Aralarında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı liderlerinin de olduğu 35 kişi hakkında “hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçundan açılan dava başlıyor.

16.12.2014 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın tribün liderlerinin de aralarında olduğu 35 kişinin Gezi Parkı eylemlerinde "hükümeti yıkmaya teşebbüs" ile suçlandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Darbe suçlamasıyla yargılanacak olan sanıkların ilk duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılıyor. Bir grup taraftar destek için Adliye önünde toplandı. Meşale yakan grup sloganlar atıyor.

Bazı üyeleri mahkeme karşısına çıkacak olan Çarşı grubu, "" başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamanın sonunda, "Ulu Kartal, kimseleri darbecilere, terör örgütlerine methiyeler düzmek, yardım ve yataklık yapmak zorunda bırakmasın. Vicdanınızla kalın" denildi.

"Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen Çarşı grubu lideri Erol Özdil, Cem Yakışkan, Numan Bülent Ergenç, "silahlı suç örgütü kurmak" ile de suçlanıyor.

İddianamede diğer şüpheliler için ise "hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlamasının yanı sıra, "Çarşı grubunun liderlerinin kurduğu silahlı örgütün üyesi olmak", "kamu görevlisine direnmek", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenleme", "ruhsatsız silah bulundurmak" gibi suçlardan ceza isteniyor.

Taraftar grubu Çarşı suçlamalar üzerine "Asla pes etmeyeceğiz" .

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Çarşı Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement