Çarşı Mahallede Ortak İftar Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Çarşı Mahallede Ortak İftar Coşkusu

Çarşı Mahallede Ortak İftar Coşkusu

Bozüyük Belediyesi tarafından Çarşı Mahalle’de düzenlenen iftar yemeğinde Başkan Bakıcı ve mahalle sakinleri aynı sofrada oruçlarını açarak dua etti.

24.06.2015 17:05

Bozüyük Belediyesi tarafından Çarşı Mahalle'de düzenlenen iftar yemeğinde Başkan Bakıcı ve mahalle sakinleri aynı sofrada oruçlarını açarak dua etti.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "9 Mahallede 9 İftar Yemeği" programlarının ikincisi Çarşı Mahalle Ferhat Camii'nin yanında düzenlendi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde komşular bir araya gelerek hep birlikte oruç açmanın hazzını yaşadılar. Ramazanın güzelliklerini yaşatmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla, özenle hazırlanan programda yer alan Besmele İlahi Gurubu Kur'an-ı Kerim okuyarak birbirinden güzel ilahileri mahalle sakinleri için seslendirdiler.

İftar yemeğine, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, eşi Emine Bakıcı, Çarşı Mahalle Muhtarı Bedri Yaz ve mahalleliler katıldı. İftar öncesinde bütün masaları tek tek dolaşan Başkan Bakıcı vatandaşlarla görüşerek istek ve taleplerini dinledi. Ezanın okunması ve ramazan topunun patlaması ile birlikte orucunu açan Başkan Bakıcı iftar yemeğinin ardından mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında sadece seçim zamanlarında değil, diğer zamanlarda da vatandaşlarla birlikte olmak istediklerini belirten Başkan Bakıcı; Çarşı Mahalle'de başlatılan imar çalışmasının devam ettiğini ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirterek vatandaşları bu akşamdan itibaren Ramazan ayı sonuna kadar Albay İbrahim Çolak Köşkü'nde belediye tarafından ücretsiz olarak yapılacak çay ve kahve ikramına davet etti. "Siz değerli halkımız inşallah akşamları oraya gelip Bozüyük manzarasıyla beraber çayını da içebilir" diyen Başkan Bakıcı Bursa gezilerinin devam ettiğini ve gezilere katılmayan hanımların Ramazan bitiminde yapılacak turlara katılabilmeleri için başvuru yapabileceklerini söyledi.

Başkan Bakıcı konuşmasının ardından çocuklar için hazırlanan pamuk şeker tezgahının başına geçerek sabırsızlıkla bekleyen çocuklara pamuk şeker dağıttı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çarşı Mahallede Ortak İftar Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement