Çatod Üyeleri Seramik Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika
Yerel

Çatod Üyeleri Seramik Müzesi'ni Gezdi

Çatod Üyeleri Seramik Müzesi\'ni Gezdi

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) üyeleri, Çanakkale Seramik Müzesi’ni ziyaret etti.

28.02.2015 13:35

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) üyeleri, Çanakkale Seramik Müzesi'ni ziyaret etti.

ÇATOD üyeleri, Seramik Müzesi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Kemal Pazarbaşı ve dernek üyelerinin yer aldığı müze ziyaretinde konuşan Çanakkale Seramik Müzesi Koordinatörü Övgü Gökdağ, müzenin açılışı olan 2013 yılı Kasım ayından bu yana yaklaşık 11 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını belirtti. Ziyaret sırasında konuşan Pazarbaşı da, kente yakışır tarihi yapının restore edilerek müze haline getirilmesinin turizm için büyük katkı oluşturduğunu söyledi. Çanakkale Kara Savaşları'nın bu yıl 100. yılı olduğunu ve kente çok sayıda turistin geleceğini belirten ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dernek olarak turistleri Seramik Müzesi'ne yönlendireceklerini açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından ÇATOD üyeleri, müze personelinden müzenin tarihçesi ve yapım aşaması hakkında bilgi alırken, Çanakkale Belediyesi-Çanakkale Avustralya Konsolosluğu işbirliğinde düzenlenen 'Antik Kültürler - Modern Dostlar' ile Niyazi Önen'in Geleneksel Çanakkale Seramikleri Koleksiyon Sergisi'ni gezdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çatod Üyeleri Seramik Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement