Çavder'den İHD'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Çavder'den İHD'ye Ziyaret

Çavder\'den İHD\'ye Ziyaret

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇAVDER) Malatya Şube Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin bireysel olarak ele alınmayacağını söyledi.

16.02.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇAVDER) Malatya Şube Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin bireysel olarak ele alınmayacağını söyledi.

ÇAVDER Başkanı Avukat Yusuf Sürücü ve yönetim kurulu üyeleri, İHD Malatya Şubesi'ni ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette İHD Malatya Şube Sekreteri Avukat Ali Hamamcı, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, kendisinin de ÇAVDER eski yönetim kurulu üyesi olduğunu, bundan dolayı da ayrıca memnun olduğunu söyledi.

ÇAVDER Başkanı Avukat Yusuf Sürücü ise "ÇAVDER olarak, ülkemizde son yıllarda neredeyse her gün bir şiddet sarmalı içinde yaşanan hukuk ve hak ihlalleri ülkemize çok ağır bir fatura ödetmektedir. Maalesef dünya genelinde insan hakları anlamında karnemiz iyi değil. Türkiye'de artık hukuk güvenliği kavramı neredeyse yok olma noktasına geldi. Anayasasıyla, yasalarıyla yerleşmiş olan hukuk değerleriyle Türkiye şuanda tam bir kaosa doğru ilerlemektedir. Son derece düşündürücü bir tablo ortaya koymaktadır. Son yaşanan, tüm toplumda bir infial yaratan Özge Can Aslan cinayeti başta olmak üzere, bu ve buna benzer cinayetler toplu cinayetler, katliamlar maalesef ülkemizde hukukun ayaklar altına alındığını, bunların hesabını soracak mercilerin de çok büyük bir sorumsuzluk sergiliyorlar. Düşünün Robis'ki köyünde kendi insanlarımızı katledilmesinin hesabı bile sorulmuş değildir. Buna benzer birçok faili meçhul cinayetin bile aydınlatılamadığını görüyoruz. Bir Musa Anter, Uğur Mumcu katliamları dahi aydınlatılmadı" şeklinde konuştu.

Toplum etmenleri arasında çok ciddi çatlamaların olduğunu söyleyen Sürücü, "Binlerce insan, devletin hükümetin eğitimin alanında kendi siyasal düşüncede aldığı kararları protesto etti. Bugün işlenen cinayeti, bireysel olarak ele alamayız. Bunu asla kabul edemeyiz. Özge Can'ın katilinin yetişme tarzına baktığımız zaman çok büyük bir şiddet sarmalının çevrelediğini görüyoruz. Kültürümüzün tamamen bir şiddetle beslendiğini, geleneklerimizin de birçok alanda beslediğini görüyoruz. Bu son cinayeti bir insan hakkı ve hukuk ihlali olduğu için şiddetle kınıyoruz. Tabi ki bunu yapanlar yasalar önünde en ağır cezalarla cezalandırılmalıdır. Burada önemli olan son yıllarda sık sık çıkarılan yasaların caydırıcılığını ortadan kaldıran af yasaların çıkmasıdır. Kişilere karşı işlenen suçlara karşı mağdurun ailesinin rızası olmaksızın af yasaların çıkarılması toplumda derin yaralar açmıştır. Devlet kişilere karşı işlenen suçlarda araya girerek, suçlulara bir imtiyaz tanımaktadır. Bu durum da suç işleyecek olan kişilere bir cesaret vermektedir. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Devlet kendine karşı işlenen suçları affedebilir. Ama kişilere karşı işlenen suçlara karşı devlet mağdur kişilerin rızasını almadan bir af yasası çıkarmamalıdır. Bu bağlam da başta hunharca öldürülen Özge Can Aslan olmak üzere bu şiddete maruz kalarak katledilenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Hem Malatya Barosu avukatları hem de ÇAVDER avukatları olarak bu olayı protesto etmek için yakamıza siyah kurdele taktık. Bir daha da böyle bir olayın yaşanmamasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Sürücü, idam cezasının bir anlık duyguları ve öfkeleri dindirebileceğini ancak sorunu kesinlikle çözemeyeceğini de belirterek "İdam bir anda çok ağır işlenen suçlarda bir anda cezadan kurutulması anlamına da gelir. Halbuki ezadan kasıt, kişin ıslah olmasıdır. ve bir de suçtan dolayı pişmanlık duymasıdır. Bu pişmanlık son olayda müebbet hapis ve hücrede geçirildiği zaman her gün ve yıllarca devam edecektir. Cezanın caydırıcılığı söz konusu olacaktır."dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çavder'den İHD'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement