Çay Tadımcıları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Çay Tadımcıları Sertifikalarını Aldı

Rize Ticaret Borsası tarafından geliştirilen Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi kapsamında başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı.

25.03.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Ticaret Borsası tarafından geliştirilen Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi kapsamında başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Uzman kişilerce iki haftalık teorik ve uygulamalı olarak çayın demi, rengi, sertliği, aromatik özelliği ile kuru çayın görüntüsü eğitimi verildi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan 95 kursiyere Borsa'da düzenlenen törenle 'çay tadımcısı' sertifikaları verildi.

Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çay tadımcılığı eğitimini tamamladıklarını ifade ederek, "Dünyada üzerine tek kar yağan en doğal çay Türk çayıdır. Çayda kalite parametrelerini daha çok yükseltmemiz gerekiyor. Üretimde de kalitenin de artmasıyla beraber Türk çayını dünyaya açmayı hedefliyoruz. Bu eğitimlerle buna katkı sağlıyoruz" dedi.

Erdoğan, ilk çay tadımcılığı eğitimini 2010 yılında gerçekleştirdikleri belirterek, "50 tadımcı yetiştirdik. Bunların 36 tanesi sektörde istihdam edildi. Bu proje ile bir sonraki projelerinde ön adımını hazırlamış olduk. Bu projelerle kalite değerlerimizi yukarıya taşıyarak, hedeflerimize ulaşma yolunda elimizi güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kursiyer Gülşah Sandıkçı ise başlatılan projeye severek katıldığını dile getirerek, "Bu kurs sayesinde çay tadımı iyi bir şekilde öğrendik. iyi bir tadımcı olmak istiyorum. İlk defa böyle bir deneyime sahip oldum. Öğrenciler olarak çok memnun kaldık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çay Tadımcıları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement