Çaybaşı'da Ödüllü Kompleks İnşa Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Çaybaşı'da Ödüllü Kompleks İnşa Ediliyor

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, Çaybaşı İlküvez Engelliler Okulu ve Spor Kompleksi projesinin ödül aldığını bildirdi.

09.12.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, Çaybaşı İlküvez Engelliler Okulu ve Spor Kompleksi projesinin ödül aldığını bildirdi.

Yanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mayıs ayında inşaat çalışmalarına başladıkları kompleksin, Mayıs 2016'da tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Projenin, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliğince "WDU Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü (Global Social Awareness Awards)" aldığını belirten Yanık, "Ödülü de İstanbul'da düzenlenen Küresel Sosyal Farkındalık Ödül Töreninde aldık. Bir benzeri İstanbul'da olan okul ve spor kompleksinin ikincisi Çaybaşı'nda olacak. 79 ülke içerisinde ilk 5'e giren Türkiye'deki iki projeden biri olduk" dedi.

Kompleks projesine ilişkin bilgi veren Yanık, şunları kaydetti:

"Projemiz 9 bin 500 metrekare alan üzerine içerisinde spor salonu, oyun odaları, tüm hobi odaları, yüzme havuzu, sauna, fitness, tuz odası, buhar odası, eğitim alanları, görme engellilere özel görme odaları olacak. Görme odaları da Türkiye'de sadece İstanbul'da var. Bir de Çaybaşı'nda olmuş olacak. Yine ülkemizde ilk olarak engelli anne ve babası, çocuğunu günü birlik veya birkaç günlüğüne bu tesise bırakabilecek. Bu tesisin yine 35 yataklı 3 yıldızlı bir oteli var. Ayrıca yine bu tesiste el sanatları atölyesi bulunacak ve çocuklarımızın yaptığı el sanatları sergileyip, satış yapabileceği satış reyonları var.  Bu projede her şey engelli kardeşlerimize göre dizayn edildi ve örnek proje."

Yanık, bu tesisle sağlık turizminin de bölgede öne çıkacağının altını çizerek, "Olimpik havuz Ordu'da sadece bir tane var. Bu proje kapsamında bir tane de Çaybaşı'na yapıyoruz. Böylelikle olimpik müsabakalar Çaybaşı'nda yapılabilecek" diye konuştu.

Astım hastalarının tedavisi için yarar sağlayacak tuz odası yaptıklarını dikkati çeken Yanık, tesisteki havuzun haftanın bir günü ücretsiz olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaybaşı'da Ödüllü Kompleks İnşa Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement