Çelik: "İslam Aleminde Yaşanan Olaylar İnanın Bizi Derinden Üzmektedir" - Son Dakika
Güncel

Çelik: "İslam Aleminde Yaşanan Olaylar İnanın Bizi Derinden Üzmektedir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Haliliye Belediyesi'nce Rabia Meydanı'nda düzenlenen iftar programından detaylar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in konuşması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in sporuclara hediyelerini vermesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "Cenab-ı Hakk'ın memleketimize, milletimize huzur vermesini, barış, kardeşlik vermesini, ıslah olmayanlara, bu memleketin bölünmesini, parçalanmasını isteyenlere akıl, fikir vermesini, bir kez daha düşünmeleri gerektiğini burada, güzel ramazan sofrası vesilesiyle bir kez daha haykırıyoruz" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Cenab-ı Hakk'ın memleketimize, milletimize huzur vermesini, barış, kardeşlik vermesini, ıslah olmayanlara, bu memleketin bölünmesini, parçalanmasını isteyenlere akıl, fikir vermesini, bir kez daha düşünmeleri gerektiğini burada, güzel ramazan sofrası vesilesiyle bir kez daha haykırıyoruz.

19.06.2016 01:51

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Haliliye Belediyesi'nce Rabia Meydanı'nda düzenlenen iftar programından detaylar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in konuşması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in sporuclara hediyelerini vermesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

"Cenab-ı Hakk'ın memleketimize, milletimize huzur vermesini, barış, kardeşlik vermesini, ıslah olmayanlara, bu memleketin bölünmesini, parçalanmasını isteyenlere akıl, fikir vermesini, bir kez daha düşünmeleri gerektiğini burada, güzel ramazan sofrası vesilesiyle bir kez daha haykırıyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Cenab-ı Hakk'ın memleketimize, milletimize huzur vermesini, barış, kardeşlik vermesini, ıslah olmayanlara, bu memleketin bölünmesini, parçalanmasını isteyenlere akıl, fikir vermesini, bir kez daha düşünmeleri gerektiğini burada, güzel ramazan sofrası vesilesiyle bir kez daha haykırıyoruz." dedi.

Haliliye Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen, yaklaşık 5 bin kişinin iştirak ettiği iftar programına katılan Çelik, Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşların ramazanını kutlayan Çelik, Haliliye Belediyesine teşekkür ederek, İslam dünyasındaki sıkıntıların bir an önce sona ermesini diledi.

Son yıllarda terörün dünyanın gündeminden düşmediğine dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Allah, ağzımızın tadını bozmasın, milletimizin huzurunu bozmasın diyorum, huzur bozanları ıslah etsin temennisinde bulunuyorum. İşte biz bu güzel sofrada bir aradayken maalesef etrafımıza baktığımız zaman şiddetin ve terörün hangi noktaya geldiğini hepimiz görüyoruz. Değerli Şanlıurfalılar, etrafımızda kan, kin var, aç, açık var, etrafımızda sefalet var, etrafımızda komşusu açken tok yatanlar var. Yani 21. yüzyıl sözüm ona teknoloji yüzyılı olacaktı, huzur yüzyılı olacaktı, tam aksine 21. yüzyıl terör yüzyılı haline geldi ve ağırlıklı olarak İslam aleminde yaşanan olaylar inanın bizi derinden üzmektedir.

Bütün Müslümanlar, bu mübarek ayda gerçekten büyük bir üzüntü içindedirler. Onun için biz Müslümanlar olarak, öncelikle İslam dünyası olarak kendimize çeki düzen vermek durumundayız, kendimize bakmak durumundayız. İslam, barış anlamına geliyor. Barış dini İslam'da ne acıdır ki bütün bu İslam coğrafyasında terör ve savaş, kan ve gözyaşı var."

Çelik, İslam'ın okumaya büyük önem verdiğini ve bu nedenle hükümet olarak milli eğitime önemli bütçeler ayırdıklarını belirterek, eğitim düzeyinin yükselmesi gerektiğini vurguladı.

"İslam'a, Kuran-ı Kerim ve sünnete dönmeliyiz"

Müslümanların yeniden Kuran-ı Kerim'e sarılması gerektiğini anlatan Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Bizim güzel dinimiz, 'Oku' emriyle başladı. İslam, okumayı emrettiği halde İslam dünyasında ortaokullarda okullaşma oranı yüzde 52, liselerde yüzde 18. Bu, doğru bir rakam değil. Mutlak surette eğitim düzeyini yükseltmemiz gerekiyor. Onun için Şanlıurfa'da okul yapma seferberliğine girdik, onun için Türkiye'de milli eğitime bu kadar bütçe ayırdık. Sebebi çok açık. İslam, 'Oku' emriyle insanların huzuruna çıkmış, böyle bir dinin mensupları olarak tabii ki bu emrin gereğini yerine getirmemiz gerekiyor. Ne yazık ki gerek barış dini olarak, gerek 'Oku' emri çerçevesinde bize emredilenlerin hakkını vermemenin acı tablolarıyla karşı karşıyayız.

Tekrar İslam'a, tekrar Kuran-ı Kerim ve sünnete bir kez daha dönme zaruriyetimiz var."

Çelik, çeşitli programlar için sürekli Şanlıurfa'ya geldiğini ve gelmeye devam edeceğini belirterek, "Cenab-ı Hakk'ın memleketimize, milletimize huzur vermesini, barış, kardeşlik vermesini, ıslah olmayanlara, bu memleketin bölünmesini, parçalanmasını isteyenlere akıl, fikir vermesini, bir kez daha düşünmeleri gerektiğini burada, güzel ramazan sofrası vesilesiyle bir kez daha haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da etkinliği geleneksel hale getirdikleri için mutlu olduklarını kaydederek, ramazanda benzeri etkinliklerle vatandaşlara daha iyi hizmet sunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Çelik, daha sonra kentte çeşitli dallarda başarılı olan sporculara madalya verdi. Muay Thai Dünya Şampiyonu Yıldırım Oğuz da İsveç'teki şampiyonada kullandığı boks eldivenlerini Bakan Çelik'e takdim etti.

Programın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret eden Çelik, "Yeşil Masa"yla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Çelik: "İslam Aleminde Yaşanan Olaylar İnanın Bizi Derinden Üzmektedir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çelik: 'İslam Aleminde Yaşanan Olaylar İnanın Bizi Derinden Üzmektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement