Çelikhan'da Tütün Hasadını Fotoğrafladılar - Son Dakika
Yerel

Çelikhan'da Tütün Hasadını Fotoğrafladılar

Çelikhan\'da Tütün Hasadını Fotoğrafladılar

Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği, (MAFDER) Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine giderek tütün hasadının inceliklerini fotoğrafladılar.

22.09.2014 13:33

Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği, (MAFDER) Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine giderek tütün hasadının inceliklerini fotoğrafladılar.

Derneğin, tütün konulu çalışmasında tütünün zorluklarını, yöre insanının zahmetini ve güzelliklerini fotoğraflarla belgelemeye çalıştılar. Çelikhan'da tütün hasat döneminde ilçe halkında büyük telaş oluştuğunu belirten MAFDER Dernek Başkanı Kadir Kızıl, "Şirin beldemiz olan Çelikhan ilçesine foto maraton şeklinde bir gezi düzenledik. Bu gezide tütün işçiliği ve tütün tarımının bütün hasat aşamaları sanatsal olarak dernek üyelerimiz tarafından fotoğraflanmaya çalışıldı. Verimli ve güzel bir gezi olan bu maratonda çok değerli fotoğraflar elde edildi. Tütün hasadının tarladan toplanması, taşınması nakliyesi, tütün yapraklarınım şişlere saplanması, kurutulması için iplere geçirilmesi ve ağaçtan iskelelere asılması aşamalarının hepsi fotoğraf kareleri ile kayıt altına alındı. Fotoğrafçı arkadaşlarımızın yakaladığı bu kareler MAFDER'in Facebook grubunda beğenilere sunulacaktır. MAFDER'in bu foto maratonunda eğlenceli aktivitelerin eşliğinde zevkli saatler geçirildi. Katılan tüm fotoğrafçı dostlarımıza teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Çelikhan'da bir gün süre ile tütün hasat çalışmalarını fotoğraflayan MAFDER fotoğrafçıları, Çat Barajı'nda yüzen adaları ve ilçeye 16 km uzaklıkta olan şifalı su kaynağını fotoğrafladıktan sonra Pınarbaşı Beldesi Zerban Mesire alanında yemek molasıyla yorgunluğunu giderdiler. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikhan'da Tütün Hasadını Fotoğrafladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement