Çeltik Ekimi İçin Başvurular Başladı - Son Dakika
Yerel

Çeltik Ekimi İçin Başvurular Başladı

Çeltik Ekimi İçin Başvurular Başladı

Balıkesir’in Manyas ilçesinde tarımının en önemli ürünlerinden olan ve her geçen yıl ekim alanı artan çeltik ekimi için resmi başvuruların başladığı açıklandı.

02.04.2015 17:46

Balıkesir'in Manyas ilçesinde tarımının en önemli ürünlerinden olan ve her geçen yıl ekim alanı artan çeltik ekimi için resmi başvuruların başladığı açıklandı.

Çeltik komisyonunda üç yıllık görev süresi sona eren üretici üye seçimi, Manyas Kaymakamı ve Çeltik Komisyonu Başkanı Mehmet Erdem'in başkanlığında toplanarak gerçekleştirildi. Çeltik Komisyonu üretici temsilcisi Salim Ülkü'nün üç yıllık görev süresinin dolması üzerine komisyon delegesi 24 üreticinin katılımı ile üretici temsilcisi seçimi yapıldı. Çeltik üreticisi Erdem Biçer'in tek aday olduğu seçimde, 23 oy kullanıldığı belirtildi. Manyas Kaymakamı ve ilçe çeltik komisyonu Başkanı Mehmet Erdem, "Önümüzde ki sezon 60 bin dekarın üzerinde çeltik ekimi yapılacağını tahmin ediyoruz. Çeltik ekecek üreticilerimiz ekim yapacakları arazinin krokisi ile Ziraat Odasından alacakları çiftçilik yaptıklarına dair belge ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden alacakları (Çiftçi Kayıt Sistemi) ÇKS belgesi ile 19.Haziran tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir" dedi.

Çeltik ekim başvurularının ise, 30.Mart'ta başladığı belirtildi. Çeltik üreticisi üye seçimine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan ile Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç'ta katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeltik Ekimi İçin Başvurular Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement