Cenevre'deki Ukrayna Toplantısının Ardından - Son Dakika
Güncel

Cenevre'deki Ukrayna Toplantısının Ardından

Cenevre\'deki Ukrayna Toplantısının Ardından

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: ''Ukrayna’da henüz barış sağlanamadı''

18.04.2014 13:29

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'daki istikrarsızlığa çözüm getirmek amacıyla dün Cenevre'de yapılan toplantıdaki uzlaşmaya rağmen henüz hedeflenen barışa ulaşılamadığını, sözlerin eyleme geçmesi gerektiğini ifade etti.

Steinmeier, yazılı açıklamasında, Ukrayna, Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi'nin Ukrayna'daki gerginliğin azaltılması için somut ve uygulanabilir adımlar konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Tarafların, şiddetten vazgeçilmesi, yasadışı grupların silahsızlandırılması, işgal edilen binaların boşaltılması ve protestocuların cezalandırılmaması konularında anlaşma sağladığına işaret eden Steinmeier, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT)  bağımsız gözlemci olarak bunun uygulanması için öncü rol oynayacağına dikkati çekti.

"Cenevre'nin sonucu saygıyı hak ediyor" diyen Steinmeier, "Önemli bir adım atıldı" ifadesini kullandı.

Steinmeier, Cenevre'de varılan uzlaşmanın ardından sözlerin kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini ifade  etti.

"Ukrayna'da henüz barış sağlanamadı" diyen Steinmeier, buna karşın Ukrayna'nın bölünmesinin engellenmesi için çalışmalar yapma fırsatının geri geldiğini kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre'deki Ukrayna Toplantısının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement