Cenevre'deki Yemen Müzakereleri - Son Dakika
Güncel

Cenevre'deki Yemen Müzakereleri

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Ahmed Fevzi, Cenevre'de yapılacak Yemen müzakerelerinin barış görüşmeleri için atılacak ilk adım olduğunu söyledi.

21.05.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Ahmed Fevzi, Cenevre'de yapılacak Yemen müzakerelerinin barış görüşmeleri için atılacak ilk adım olduğunu söyledi.

Fevzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yemen'deki krizi sadece siyasi çözümün bitireceğini ve BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'in Yemen'deki bütün tarafların müzakerelere katılması yönünde çaba harcadığını söyledi.

Yemen'deki tarafların müzakerelere katılma konusunda şart koştuğunu ve görüşmelere katılıp katılmayacaklarının netleşmediğini ifade eden Fevzi, "BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, Yemen'deki tüm taraflara müzakerelere koşulsuz katılmaları çağrısında bulunuyor" dedi.

BM, Yemen'de siyasi geçiş sürecine dönülebilmesi için 28 Mayıs'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde müzakerelerin başlayacağını duyurmuştu.

Siyasi sürece tekrar dönülebilmesi için BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, taraflarla çeşitli ortamlarda bir araya gelmişti.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ilan ettiği 5 günlük ateşkes, 17 Mayıs'ta sona ermiş ve koalisyon güçleri Husi hedeflerine yeniden saldırı başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre'deki Yemen Müzakereleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement