Çerkesler Nazım'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Çerkesler Nazım'da Bir Araya Geldi

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Çerkes Dernekleri tarafından düzenlenen etkinlikle Ankaralı Çerkesler Nazım Hikmet Sanat ve Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

01.06.2013 16:30

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Çerkes Dernekleri tarafından düzenlenen etkinlikle Ankaralı Çerkesler Nazım Hikmet Sanat ve Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

Bir yıl boyunca canla başla çalışan Ankara Çerkes Derneği üyeleri, hazırladıkları yılsonu gösterisiyle Nazım Hikmet Sanat ve Kongre Merkezi'nde sahne aldı. Gösteriyi izlemek için gelen vatandaşlar saatler öncesinden salonu doldurmaya başladı. Adını en yüksek Kafkas dağından alan Elbruz Dans Topluluğu sergiledikleri dans performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Misafirler, Çerkes ezgileriyle eğlenceli dakikalar yaşadı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Rus işgaline, sürgünlere, acılara asimilasyon politikalarına rağmen kimliklerinden, onurlarından, tarihlerinden ve medeniyetlerinden vazgeçmeyen Çerkes dostlarım vatanlarını asla unutmamış ve kalplerinde taşımışlardır. Kafkasya'nın bir gün tam bağımsız olması hayalini bende sizlerle birlikte paylaşıyorum. Sürgünler sonrası Türkiye'ye göç eden yarım milyon Çerkes halkı öz vatanlarının hasretini çekmişler ancak kalplerinin yarısını da Türkiye'ye ayırmışlardır. Kendi öz vatanlarına bağlı oldukları kadar, Türkiye Cumhuriyetine ve Atatürk ilke ve devrimlerine de sahip çıkmışlardır. Sizlerle olmaktan gurur ve onur duyuyorum" dedi.

Yaşar daha sonra misafirlere, Çayyolu Yaşamkent'te Ankara Çerkes Derneğine tahsis edilen parkın onaylandığı müjdesini verdi. "Hep birlikte orada Çerkes kültürünü ve yemeklerini yaşatacağız" diyen Yaşar'ı misafirler dakikalarca ayakta alkışladı. Ankara Çerkes Derneği Başkanı Yenal Kozok, Yaşar'a vermiş olduğu desteklerden dolayı Çerkes Kaması hediye etti. Bir yıl boyunca emek isteyen bu eşsiz dansı sahnelemek için dernek üyelerini çalıştıran dans hocalarına Önder Sav, Fethi Yaşar, Hakkı Süha Okay, Cihan Candemir ve Aslan Arel çiçek verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkesler Nazım'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement