Çeşme'de Dalış Turizmine 'Efes Antik Kenti' Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Çeşme'de Dalış Turizmine 'Efes Antik Kenti' Hamlesi

Çeşme\'de Dalış Turizmine \'Efes Antik Kenti\' Hamlesi

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Efes Antik Kentinin betondan bir örneğinin Eşek Adası yakınlarına batırılmasını hedeflediklerini söyledi.

03.02.2016 10:19

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Efes Antik Kentinin betondan bir örneğinin Eşek Adası yakınlarına batırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kendisi de dalgıç olan ve Çeşme'de dalış turizminin gelişmesi için yoğun çaba harcayan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, denizciliğin her yönünün ele alındığı Düsseldorf Fuarında dalış turizmi ile ilgili özel görüşmeler yaptı. Fuarda, Antalya Ticaret Odası (ATO) Başkanı ile görüşen Erkayıran, Efes Antik Kentinin betondan örneğini yaptırıp, Çeşme'de batırılarak dalış turizmine açılmasını hedeflediklerini söyledi.

"ÇOK DAHA FAZLA KİŞİ GELİR İNANCINDAYIM"

Betondan örneğin Eşek Adası yakınında batırılacağını ifade eden Eryakıran, "Geçen yıl Side'de, Mevlevilerin betondan heykellerinin batırılarak, su altı sergisi açtıklarını söyledi. 52 bin 500 kişi bu heykelleri görmek için dalış yapmış. İnanılmaz bir rakam. Bize bu kalıpları vermelerini rica ettik, kabul ettiler. Kısa sürede bu kalıpları alıp, su altında dağılmayan özel betondan dökümlerini yapmak istiyoruz. Birkaç ay içinde gerçekleştireceğiz. Bir hedefimiz daha var; Efes Antik Kentinin betondan bir örneğinin dökümünün yapılarak su altına batırmayı hedefliyoruz. Eşek Adası'nın yakınında bir yere batıracağız. Su altında Mevlevileri görmeye 52 bin 500 kişi geliyorsa, Efes Antik Kentinin betondan dökülmüş benzerine çok daha fazla kişi gelir inancındayım. Bu da bizim önemli, bir hedefimiz. Yalnız bu projenin maliyeti yüksek. Bunun için sayın valimiz ile görüşeceğiz. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'dan kaynak bulmaya çalışacağız. Eğer İZKA olmazsa, Turizm Bakanlığının tanıtma fonundan kaynak oluşturmaya çalışacağız. Bu birdenbire gelişen, çok önemli bir proje" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çeşme'de Dalış Turizmine 'Efes Antik Kenti' Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement