Çeşme'deki Seramik Kurslarına İngiliz İlgisi - Son Dakika
Yerel

Çeşme'deki Seramik Kurslarına İngiliz İlgisi

Çeşme Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan seramik kursları, Türkler'in yanı sıra ilçeye yerleşen İngiliz kadınların da ilgisini çekti.

25.11.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan seramik kursları, Türkler'in yanı sıra ilçeye yerleşen İngiliz kadınların da ilgisini çekti.

Alaçatı'da açılan seramik kurslarına devam eden Debbie Korman ve Julie Ünder, hem seramik yapmayı öğrenme hem Türk geleneklerini yakından tanıma fırsatı buluyor.

AA muhabirine açıklama yapan Debbie Korman, kursta Türk motifleri hakkında bilgi aldıklarını ancak kurs sayesinde Türk gelenek ve kültürü hakkında daha iyi fikir edinme fırsatı yakaladıklarını anlattı.

Türkiye'ye tatile geldiği sırada tanıştığı eşiyle evlendiğini, 8 yıldır Türkiye'de yaşadığını söyleyen Korman, arkadaşının tavsiyesi üzerine katıldığı kursta güzel vakit geçirdiğini ve yeni arkadaşlıklar edindiğini dile getirdi.

Julie Ünder ise 26 yıl önce İngiltere'de tanıştığı eşiyle evlendiğini ve 4 yıldır Çeşme'de yaşadıklarını belirterek, seramik kursuna başladığı ilk günlerde zorlandığını ancak işi öğrendikçe keyif almaya başladığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çeşme'deki Seramik Kurslarına İngiliz İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement