Çeşme'ye Dev Su Parkı Kuruluyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Çeşme'ye Dev Su Parkı Kuruluyor

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede yapımı devam eden su parkının boyut ve oyun gruplarıyla Türkiye'nin en büyüğü olacağını söyledi.

15.06.2016 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede yapımı devam eden su parkının boyut ve oyun gruplarıyla Türkiye'nin en büyüğü olacağını söyledi.

Belediyenin de ortağı olduğu Termal Özel Sağlık Hizmetleri (TETUSA) şirketinin Alaçatı'da inşa ettiği Tetusa Oasis Aquapark'ta incelemelerde bulunan Dalgıç, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dalgıç, çeşitli ziyaretçi tipi ve yaş grupları hedef alınarak tasarlanan aquaparkın, heyecan oyunlarını da içeren çeşitli aktiviteler ile tüm aile bireylerine hizmet vermesinin planlandığını söyledi. Dalgıç, tesisin 60 bin 900 metrekare alan üzerine kurulacağını bildirdi.

Su parkı dışında 27 bin metrekarelik alana termal kür merkezi ve 6 bin 700 metrekarelik alana da yaşlı bakım evi yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Dalgıç, "Hem kapladığı alan hem de oyun gruplarıyla Türkiye'nin en büyük su parkını kuruyoruz. Bayrama yetiştiremezsek de Temmuz ayı içinde açmayı planlıyoruz" dedi.

Su parkı içinde dünyada ilk kez kullanılacak oyun gruplarının bulunacağına dikkat çeken Dalgıç, haftalık 7 bin kişiyi ağırlaması beklenen tesisin Çeşme'nin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

Dalgıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tesiste yetişkinler için 3 kule ile 4'ü ekstrem 10 kaydırak grubu, 3-9 yaş arası çocuklar için 1 kaydırak grubu ile çocuk oyuncak havuzu, 1 dalga havuzu, ayrıca 1 büyük yüzme havuzu bulunacak. 'Space Race' isimli kaydırak, üretici firma tarafından 2015'de Amerika'da lansmanı yapılmış, aynı anda 8 kişiye kadar grupların tek botla kayabildikleri aile tipi bir kaydırak. Dünyada ilk defa Oasis Aquapark'ta yer alacak. 'King Cobra' isimli kaydırakta ise aynı anda ikişer kişilik iki grup yarış yapabiliyor. Bu kaydırak ile üretici firma Polin son dört yıldır üst üste 'Avrupa'nın en iyi kaydırağı' ödülünü kazandı."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çeşme'ye Dev Su Parkı Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement