Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Muhtara Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Muhtara Teşekkür

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Muhtara Teşekkür

Çorlu Alipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tezyürek, toplamış olduğu atık yağlar dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından teşekkür telefonu aldı.

15.07.2014 10:06  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Alipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tezyürek, toplamış olduğu atık yağlar dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından teşekkür telefonu aldı.

Mahallesinde başlatmış olduğu atık yağ toplama kampanyası ile evlerde biriken atık yağları muhtarlığında depolayan muhtar Tezyürek, kampanya ile örnek oldu. Kampanyayı sadece kendi mahallesi ile sınırlı bırakmayan Tezyürek, diğer mahallelerden de kampanyasına destek buldu.

Toplamış olduğu atık yağlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından teşekkür telefonu alan muhtar Tezyürek, yaptığı açıklamada, "Mahallemiz atık yağ toplamada Trakya'da birinci sırada yer alıyor. Mahallemiz atık yağ toplamada Trakya'da muhtarlık olarak birinci sırada gidiyor. Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından muhtarlığımızı aradılar ve mahalle muhtarlığı olarak yaptığımız çalışmadan dolayı teşekkür ettiler. Vatandaşlarımız çok duyarlı. Eskiden bir ayda 40 litre toplarken şimdilerde haftada 40 litre topluyorum ve tabii Bakanlık, toplama şirketi DEHA'yı yönlendirerek yağımızı her hafta alıyor. Mutluyum vatandaşlarımızın çoğu bu konuda bilgi sahibi oldu" dedi.

Tezyürek, muhtarlık olarak hem atık yağ, hem mavi kapak toplayarak engellilere ve ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını dile getirerek, "Kullanmadığımız ancak başkalarının kullanabileceği giysileri topluyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bu yıl Ramazan sebebiyle zekatlarını vermek isteyen vatandaşlarımıza da ayrıca yardımcı oluyoruz. Onların zekatlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu manevi bir güç sağlıyor. 7 yıldır muhtarlık yaptığım mahallemde kimin ihtiyacı var kimin yok zaten öğrendik. İhtiyacı olanlar bildiriyor, biz de onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Muhtarlık olarak yaptığım ve en mutlu olduğum şey hayır işleyenlere yardımcı olmak. Öksüzü sevindirmek, yaşlı teyzelerimize, amcalarımıza yardımcı olmak manevi anlamda bir doyum oluyor. Onların sadece 'Allah razı olsun' demeleri yetiyor, insan başka ne ister ki" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Muhtara Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement