Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Adilcevaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Adilcevaz'a Ziyaret

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü\'nden Adilcevaz\'a Ziyaret

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Adilcevaz Belediyesi’ni ziyaret ederek ilçede yapılması planlanan bazı çalışmalar ile ilgili istişare toplantısı yaptı.

18.03.2015 09:18

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Adilcevaz Belediyesi'ni ziyaret ederek ilçede yapılması planlanan bazı çalışmalar ile ilgili istişare toplantısı yaptı.

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, yardımcısı Şehmus Korkut ve beraberindeki şube müdürleri ilk olarak Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u makamında ziyaret ederek, ilçede yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra belediye toplantı salonunda Başkan Gürsoy'un yanı sıra belediye meclis üyeleri ve belediye birim personeli ile bir toplantı yapan Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri; kentsel dönüşüm, inşaat yapı denetimi, çevre peyzaj düzenlemesi ve doğal yapının korunması ile ilgili olarak sunumlar yaptılar.

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, Adilcevaz'da kentsel bir dönüşüm çalışması yapmak istediklerini belirterek, "Çevre İl Müdürlüğü olarak şube müdürlerimizle birlikte Adilcevaz ilçemize geldik ve bu konuda müdürlük olarak üzerimize ne düşüyorsa belediyemizle istişareler yaparak bu güzel ilçemize elimizden gelen katkı ve desteği vermeye her zaman hazırız. Van Gölü havzasında yer alan yerleşim alanları arasında sahil şeridinde en az ihlalin olduğu yer Adilcevaz ilçemizdir. Bu nedenle doğal çevreyi korudukları için ben buradan Adilcevaz halkına çok teşekkür ediyorum. Adilcevaz ilçemizin haricinde diğer yerleşim alanlarımızda çok ciddi ihlaller var ve bu ihlallere karşı cezai işlemler uygulamaktayız. Adilcevaz ilçemizde kentsel dönüşüm çalışması yaparak örnek ve modern bir şehir haline getirmeyi düşünüyoruz ve bu modern şehir alan çalışmasını Adilcevaz üzerinden tüm Bitlis halkına ve özellikle bölge halkına tanıtmak istiyoruz. Ayrıca Adilcevaz'daki yapıların yüzde 80'i riskli yapıdır. Geçtiğimiz yıllarda en yakınımız olan Erciş'te büyük bir deprem yaşadık. Bu nedenle bu bölgemizde daha sağlam yapılar için kentsel dönüşümü önemsiyoruz. Aynı zamanda vatandaşlar olarak bu tür afetlere karşı hazırlıklı olmamız için önceden önlemlerimizi almamız gerekiyor. Bu güzel ilçemizi daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için belediyemiz ile sürekli istişare halinde olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, Adilcevaz'ın bölgenin en güzel yerlerinden biri olduğuna değinerek, "İlçemiz bölgemizin en güzel ve yaşanılabilir yerlerinden biridir. Devletimiz bizlere destek verecekse bizim ilk önceliğimiz çok dar olan çarşı merkezinde kentsel dönüşüm ile birlikte daha modern iş yerleri yaparak bu iş yerlerimizin üstüne de yaz aylarında ilçemize tatile gelen hemşehrilerimiz ve tatilciler için birer mekan yapmayı düşünüyoruz. Böyle bir çalışmayı yapabilirsek hem ilçemize gelen misafirlerimizin ve hemşehrilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamış oluruz, hem de daha geniş ve modern hale gelen çarşımızı şenlendirmiş oluruz. Ayrıca ilçemizde bazı sıkıntılarımız var, bunlardan biri merkez camimizin alt kısmında hamam ve tuvaletleri tadilattan geçirip insanımıza yakışacak bir mekan haline getirmeyi düşünüyoruz ve aynı zamanda caminin etrafında peyzaj çalışması yaparak daha temiz ve sağlıklı hale getireceğiz. İnşallah bunun çalışmasına en kısa sürede başlayacağız. Ayrıca sahil kısmında bazı çalışmalar yaparak ağırlığımızı sahil kısmına vermeyi düşünüyoruz. Buraya kadar gelip bizlerle istişarelerde bulunup bilgiler verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, toplantının ardından Merkez Camisi'nin yanı sıra ilçenin sahil kısmında yapılması planlanan çalışmaları yerinde inceledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Adilcevaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement