Çevrecilerden 'Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Çevrecilerden 'Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum' Eylemi

Çevrecilerden \'Diyarbakır\'ı Seviyorum Kirletmiyorum\' Eylemi

İrlandalı, Portekizli, Romanyalı ve Türkiyeli bir grup çevreci, Diyarbakır'da bir araya gelerek, 'Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum' Kampanyası'na destek verdi.

23.05.2015 19:08

Dünyanın birçok ülkesinde çevreci eylemler yapan İrlandalı, Portekizli, Romanyalı ve Türkiyeli çevreci bir grup, Diyarbakır Uçarlı Gençlik Derneği ve Antalya Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin (LİDOSK) organizasyonuyla Diyarbakır'a gelerek eylem yaptı.

Yaklaşık 15 kişiden oluşan grup, farkındalık yaratmak için Diyarbakır Ninova AVM önünde eylem yaptılar. Ellerindeki çöpleri önce yere atan grup, ardından toplayarak çöpe attı. Grup, Kürtçe'nin Kurmanci lehçesinde yazılan 'Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum', 'Plastik Öldürür', 'Doğayı Koru Kendini Koru' pankartları açtı. Ayrıca grup içinde yer alanlar İrlanda, Portekiz, Romanya, Türkçe ve Kurmanci dillerinde 'Kentimi Seviyorum Kirletmiyorum' diye slogan attı. Eylemciler adına konuşan Cihan Gündüz, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bu etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Grup ardından 'Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum' kampanyası kapsamında hazırlanan el broşürlerini çevredeki vatandaşlara dağıtarak çevreyi kirletmeme çağrısında bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çevrecilerden 'Diyarbakır'ı Seviyorum Kirletmiyorum' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement