Çevrecilerden Sunta Fabrikasına Kirlilik Protestosu - Son Dakika
Güncel

Çevrecilerden Sunta Fabrikasına Kirlilik Protestosu

Çevrecilerden Sunta Fabrikasına Kirlilik Protestosu

Kocaeli Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazanar ve dernek üyeleri, Yıldız Sunta Fabrikası'nın önünde çevreyi kirlettiği gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

04.06.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazanar ve dernek üyeleri, Yıldız Sunta Fabrikası'nın önünde çevreyi kirlettiği gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

Kartepe İlçesi'nde kurulu bulunan ve sunta, laminant parke, yonga levha üretimi yapan Yıldız Sunta Fabrikası'nın çevreye verdiği zararı protesto etmek amacıyla Kocaeli Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği ile siyasi parti temsilcileri fabrika önünde tepki eyleminde bulundu.

Kocaeli Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği'nin Yıldız Sunta Fabrikası'nın çevreye zarar verdiğini iddia ederek 11 mahalle muhtarı ve 560 vatandaşın başvuruları üzerine açtıkları dava sonucunda fabrikanın çevreyi kasten kirlettiğine kanaat getiren mahkeme heyeti tesisin 5 yıl denetim altında tutulmasına karar vermiş, fabrikanın çevre mühendisi Mükremin Yılmaz'a da 6 ay hapis cezası vermişti.

'ÇEVREYİ KASTEN KİRLETMEKTEN YARGILANACAK'

Kocaeli Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yeni bir iddianame hazırlandığını belirterek konuşmasına söyle devam etti:

"Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Yıldız Sunta'nın 'Çevreyi kasten kirletmekten' yargılanması gerektiği yönünde bir iddianame hazırladı. Sadece çevre mühendisinin sorumlu tutulamayacağı ve tesis yönetiminin de sorumlu olduğu belirtildi. 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nce iddianame kabul edilmiş ve yargılama sürecine başlanmıştır. Bu mahkemenin ilk duruşması 2 Temmuz'da görülecektir. Bu dava ile ilgili yaşanan gelişme çevre duyarlılığı, bilinci ve çocuklarımızdan emanet aldığımız dünyamızın geleceği açısından bizleri çok sevindirmiştir" dedi.

'ÇEVRE İLE İLGİLİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Yıldız Sunta Fabrikası'ndan bugün yapılan yazılı açıklamada çevre konusunda tüm tedbirleri aldıkları belirtildi. Fabrikadan yapılan yazılı açıklama şöyle:

" Türkiye'de ilk defa 12 milyon TL'ye elektrostatik filtre kurulmuştur. Üretim hatlarının tümünde siklon filtre veya torbalı filtre kullanılmaktadır. Hiçbir toz hattı filtresiz çalıştırılmamaktadır. Toz ve gaz ölçümleri sürekli olarak yapılmakta. Toz depo alanları toz perdesi, pulverize toz bastırma nozulları ile techiz edilmiştir. Dış alanda oluşabilecek toz için 2 adet sabit 1 adet seyyar pulverize toz bastırma nozulları ile önlenmektedir."

FOTOGRAFLI - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevrecilerden Sunta Fabrikasına Kirlilik Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement