Ceylanpınar'da Sorunlara Çözüm Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar'da Sorunlara Çözüm Aranıyor

Ceylanpınar\'da Sorunlara Çözüm Aranıyor

Ceylanpınar Belediyesi seçimlerin ardından ilçedeki sorunları ve bu sorunları çözmeye yönelik yapılan çalışmaları paylaştı.

19.11.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde en büyük sorun olarak su ve yol görülürken, belediyenin yeni araçlarla daha iyi hizmet etmesi hedefleniyor.

Yerel seçimlerin ardından yaklaşık 7 buçuk ay geçti. Ceylanpınar Belediyesi seçim sonra yaptığı çalışmaları başlıklar halinde kamuoyuyla paylaştı.

İşte Ceylanpınar Belediyesi'nin açıklaması:

"ALT YAPI, YOL, SU, SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ

İlçemizin kuzeyinden güneyine Ceylanpınar'ın ortasından geçen, koku, hijyen ve sağlık problemlerinin kaynağı olan Gaziantep deresi temizlenmiş ve konunun ileri düzeyde çözümü için ıslah inşaattı çalışmaları başlatılmıştır.6 kilometrelik ek Antep Deresi projesi yapılmaktadır. Arıtma tesisinin koku sorunu giderilmiş olup, çözümün sürekliliğini sağlayacak olan makine ve ekipmanların alımı yoluna gidilmiştir. Katı atık tesislerinin projelendirme, metraj ve keşif çalışmaları tamamlanmış olup Viranşehir yolu üzerindeki yerde tesis kurma çalışmaları devam etmektedir. İlçe mezarlığımızdaki su deposu genişletilerek kullanıma sunulmuştur. İlçemizin su sorununun çözümü için 3. Kuyu yapılarak işletmeye alınmıştır. İstasyon Caddesinde çevre düzenlemesi çalışmaları başlatılmış; park, yaya yolu, çocuk oyun ve spor gruplarının kurulum çalışmaları devam ettirilmektedir. Kışın yolların bozulmasını önlemek ve yolların iyileştirilmesini sağlamak amacıyla kapsamlı bir şekilde yol bakım onarım, yama çalışmaları başlatılmış olup aynı zamanda parke döşeme çalışmaları da aralıksız olarak devam ettirilmektedir.

İMAR VE ŞEHİRCİLİK ÇALIŞMALARI

İlçemizin tamamı ve gelecekteki kentsel gelişim bölgelerinin çevre düzeni ve nazım imar plan çalışmaları başlatılmıştır. Yerleşim yerlerimizin harita üretim çalışmaları tamamlanmıştır. İlçemizin tamamının mülkiyet ve tapu sorunun çözümü için çalışmalar hızla sürdürülmektedir. Kurulan komisyonlar la arazi çalışma aşamasına gelinmiştir. TİGEM ile kepez mevkiindeki arazilerin bir bölümünün belediyemize devri için çalışmalar sürdürülmektedir. İlçemize 310.000 fidan dikimi için keşif yapıldı.

İŞ MAKİNASI, MAKİNE EKİPMAN, DONANIM, YAZILIM ALIMI

Belediyemize; 4 adet personel hizmet aracı, 2 adet damperli kamyon, 1 adet paletli losent kepçe, 1 adet sulama kamyonu, 2 adet çöp kamyonu, 1 adet yol süpürge aracı alınarak hizmete başlatılmıştır.

Tüm çöp konteynırları yenilenerek sağlık ve görsel açıdan ilçemize layık bir çöp toplama sistemi oluşturulmuştur. Belediyemize 50 adet yüksek performanslı bilgisayar, çok sayıda yazıcı ve belediye Bilgi işlem müdürlüğünce ihtiyaç duyulan çok sayıda yazılım alınmış olup, belediyemizin otomasyon ve bilgi yönetim sistemlerinin tesisi çalışmaları sürdürülmektedir. Belediyemiz anons sistemi 107 adet hoparlörle güçlendirilerek en ücra köşelere yayın götürülmesi sağlanmıştır. Ayrıca mezarlıkta sürdürdüğümüz çevre düzenleme çakışmaları dahilinde komple ses düzeni kurulmuştur.

ÇEVRE MAHALLELERE VERİLMEYE BAŞLANAN HİZMETLER

9 köye yeni içme suyu için sondaj kuyusu açılmıştır. 14 köyümüzün içme suyu kuyusunun malzeme ve ekipmanları yenilenmiştir. İlçe köylerimizin tümünde çöp toplama çalışmaları başlatılmış ve sürdürülmektedir. Aynı zamanda tüm köylerimizde haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatılmış ve sürdürülmektedir. Aynı hizmet göçerlere kadar ulaştırılmıştır. Göçerlerimizin ulaşımla ilgili sorunlarının çözümüne katkı için Cırcıp Deresinden beton büzle köprü geçişi sağlanmıştır. Göçerlerimizin arazi ve tapu sorunlarının çözümü nihai noktaya gelmiştir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ceylanpınar'da Sorunlara Çözüm Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement