Cezaevinde Halı Dokuma Ustası Oldular - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Halı Dokuma Ustası Oldular

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 20 hükümlü, Anadolu Sigorta'nın 'Bir Usta Bin Usta' projesi kapsamında açtığı 'Gördes Halı Dokumacılığı Kursu'nu bitirerek belgelerini aldı.

17.04.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 20 hükümlü, Anadolu Sigorta'nın 'Bir Usta Bin Usta' projesi kapsamında açtığı 'Gördes Halı Dokumacılığı Kursu'nu bitirerek belgelerini aldı.

Anadolu Sigorta'nın 81 ilde başlattığı 'Bir Usta Bin Usta' projesi kapsamında Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizatörlüğünde Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 'Gördes Halı Dokuma Kursu' açıldı. 2013 yılı Ekim ayında başlayan ve 2014 Mart ayı sonunda biten kursa katılan 20 hükümlü, bitirme belgelerini düzenlenen törenle aldı. E Tipi Cezaevi toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çimen, Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hünkar Ersan Kırlangıç, Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Cezaevi Kurum Müdürü İsmet Çelik ile hükümlüler katıldı.

Cezaevi Kurumu Müdürü İsmet Çelik, kursun 6 ay sürdüğünü dile getirerek, "Kursumuzda halı dokuma öğretmenimiz Ahmet Akdeniz eşliğinde 20 hükümlümüz 6 ay boyunca, unutulmaya yüz tutmuş Gördes halısı dokumasını öğrenerek, bu el sanatını tekrar canlandıracak. Amacımız hükümlülerimizi sosyal hayata alıştırmak ve ceza süreleri bittikten sonra bir meslek edinmelerini sağlamak. İnanıyoruz ki 20 hükümlümüz öğrendikleri bu el sanatını normal hayatlarına başladıklarında bir meslek haline getirip sürdürecekler" diye konuştu.

ALTIN BİLEZİK KAZANDILAR

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çimen ise çeşitli meslek kurslarının cezaevindeki hükümlülerinin toplumsal hayattan kopmamalarını sağladığını ifade ederek, "Meslek kursları sayesinde hükümlülerimiz bir taraftan sosyal ve toplumsal yaşamdan kopmazken, bir taraftan da ceza süreleri boyunca meslek öğrenmiş oluyor. Yani hükümlülerimizi ceza süreleri bittikten sonraki hayata hazırlamış oluyoruz. Kendilerine altın bir bilezik kazandırıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yüce, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Çimen başta olmak üzere protokol üyeleri kursu bitiren hükümlülere kurs bitirme belgelerini verdi. Törenin ardından protokol üyeleri ve hükümlüler yaptıkları halılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

6 ay boyunca Gördes Halı Dokuma Kursu gören 20 hükümlü, bu zamana kadar 65 sandalye halısı, 4 seccade halısı, 13 çeşitli figürlerde halılar üretti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Halı Dokuma Ustası Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement