Cezaevinde Jilet Yutmaya Savcılık Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Jilet Yutmaya Savcılık Açıklaması

Cezaevinde Jilet Yutmaya Savcılık Açıklaması

Mersin'in Silifke İlçesi'nde M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaralama suçundan hükümlü 32 yaşındaki Gürol Maşacı'nın, hücrede Cezaevi Müdürü Abdullah Yalçın'ın gözleri önünde jilet yutmasıyla ilgili olarak savcılık yazılı açıklama yaptı.

10.06.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke İlçesi'nde M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaralama suçundan hükümlü 32 yaşındaki Gürol Maşacı'nın, hücrede Cezaevi Müdürü Abdullah Yalçın'ın gözleri önünde jilet yutmasıyla ilgili olarak savcılık yazılı açıklama yaptı. Açıklamada jilet yutan hükümlünün sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilirken, açılan soruşturmanın da devam ettiği bildirildi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'nca konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak bulunan G.M.'nin, Cezaevi Müdürü Abdullah Yalçın'ın gözleri önünde jilet yuttuğu yönünde iddiaların, haber ve görüntülerinin çeşitli basın yayın organlarında yayınlandığı hatırlatıldı. Söz konusu olayın hükümlü G.M. isimli şahsın 06 Aralık 2015 tarihinde koğuşundaki başka bir hükümlü ile kavga etmesi neticesinde aynı gün içerisinde müşahede kısmına alınması sırasında ve sonrasında yaşandığını vurgulandı. Müşahede kısmında bulunan hükümlünün ağzında jilet olduğu bilgisinin alınması üzerine Kurum 1.Müdürü ve görevli infaz koruma memurları ile yine aynı gün içerisinde müşahede kısmına gidilerek hükümlü ile iletişime geçildiğini ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Hükümlünün kendisine ve çevresine zarar vermesini önlemek ve kötü muameleye uğradığı yönünde oluşabilecek iddialarının önüne geçmek amacıyla kurum idaresince özel eğitimli robocoplar eşliğinde, rutin bir işlem dahilinde yaşananlar kamera vasıtasıyla kayda alınarak olaya müdahale edilmiştir. Bu süreçte hükümlünün sağlığı ile ilgili herhangi bir olumsuz komplikasyon ortaya çıkmamıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca hükümlülerin temel hak ve sorunları ile çözümü noktasında gereken hassasiyet gösterilmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca konu hakkında Adli ve İdari yönden soruşturmaya başlanılmış olup, halen devam etmektedir."

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Jilet Yutmaya Savcılık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement