Cezaevinde Ölüme Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Ölüme Suç Duyurusu

Tekirdağ Cezaevi'nde oda arkadaşı tarafından öldürüldüğü bildirilen hükümlü Nihat Yılmaz'ın ailesi, ölümün şaibeli olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

13.08.2014 15:52  Güncelleme: 16:59

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde oda arkadaşı tarafından öldürüldüğü bildirilen hükümlü Nihat Yılmaz'ın ailesi, ölümün şaibeli olduğu iddiasıyla cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Yılmaz'ın ailesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Cezaevi Komisyonu üyeleri, hazırladıkları dilekçeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Suç duyurusunun ardından adliye önünde yapılan açıklamada, Yılmaz'ın 1 Temmuz'da duyarlılık yaratmak ve sorunları görünür kılmak için açlık grevine başladığı, yaşadığı baskılar sonucu bileklerini kestiği, hapishane yönetiminin müdahale etmek yerine Yılmaz'ı intihara teşvik ettiği ve baskılarına devam ettiği öne sürüldü, "şaibeli bu ölüm aydınlatılıp sorumlular cezalandırılıncaya kadar konunun takipçisi olunacağı" ifade edildi.

Yılmaz'ın ailesinin avukatı Ruken Ballıkaya bir süre önce cezaevi yönetimiyle konuştuğunu ve Yılmaz'ı öldürdüğü belirtilen Ali Kurtan'ın da intihar ettiği öğrendiğini belirterek, "10 gün içinde bir cezaevinde iki ölümün meydana gelmesi, kafalarda soru işareti bırakmaktadır" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Ölüme Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement