Cezaevinde Vatandaşlara Kurban Kesimi Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Vatandaşlara Kurban Kesimi Hizmeti

Kurban Bayramı'nın ilk gününde cezaevinde hükümlüler tarafından doğal ortamda yetiştirilen kurbanlıkların kesimi Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirildi.

12.09.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'nın ilk gününde cezaevinde hükümlüler tarafından doğal ortamda yetiştirilen kurbanlıkların kesimi Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu bünyesinde 1997 yılında kurulan iş yurtlarında, hükümlülere 180 farklı alanda meslek eğitimi veriliyor. Bu kapsamda Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda yetiştirilen ve Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirilerek satışa sunulan kurbanlıkların tamamı bayramın ilk gününde yapılan kesimle sahiplerine teslim edildi.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkan Vekili Mehmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevlerinin mahkumların sadece cezalarını çektiği bir yer olmadığını ve birçok mahkumun cezaevinden meslek edinerek ayrıldığını ifade etti.

Kurbanlıkların tamamen doğal şartlarda yetiştirildiğini dile getiren Doğan, "Kurbanlıkların yetiştirilme sürecinde hijyen kurallarına son derece dikkat etmekteyiz. Aynı şekilde kesim aşamasında da temizlik konusunda hassas davranıyoruz." dedi.

Doğan, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda kurbanlıkların eğitim almış mahkumlarca yetiştirildiğini söyleyerek, yine mahkumlarca kurbanların kesilip kurban sahiplerine verildiğini belirtti.

Kesim yerinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı sağlık ekiplerinin hazır beklediğini belirten Doğan, "Yaklaşık bir büyükbaş hayvanın kesimi, parçalara ayrılıp kurban sahibine teslim edilmesi 45 dakikalık bir süreçte, küçükbaş hayvanlar ise 20 dakikalık bir süreçte gerçekleşiyor." dedi. Doğan, vatandaşlara zaman konusunda avantaj sağladıklarını söyledi.

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu dışında Foça, Edirne, Kars ceza infaz kurumlarında da tarım ve hayvancılığa yönelik faaliyetler olduğunu aktaran Doğan, geçen yıl 46 bin mahkumun istihdam edildiğini ve pek çoğunun meslek edindiğini ifade etti.

Kurban kesimi için Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunu seçen vatandaşlar da memnuniyetini dile getirdi.

Kurban kesimini geçen yıl da yaptırdığını belirten İsmail Hakkı Yılmaz, "Buraya sabah ailemle geldik. Önce çay ve şeker ikramının ardından sırayla kurbanımızı kestirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Cezaevinde Vatandaşlara Kurban Kesimi Hizmeti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Vatandaşlara Kurban Kesimi Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement