Cezayir'de Gösteriye Müdahale - Son Dakika
Güncel

Cezayir'de Gösteriye Müdahale

Cezayir'de, hükümetin kaya gazı çıkartma projesini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriye müdahale edildi.

24.02.2015 18:33

Cezayir'de, hükümetin kaya gazı çıkartma projesini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriye müdahale edildi.

Ülkenin en büyük muhalefet bloku "Muhalefet İçin Danışma ve Takip Komisyonu"nun çağrısıyla başkent Cezayir'de toplanan çok sayıda gösterici, hükümetin kaya gazı çıkartma projesini protesto etmek isteyince, güvenlik güçleriyle aralarında gerginlik yaşandı.

"Muhalefet İçin Danışma ve Takip Komisyonu" yetkilileri, gösteriyi engelleyen güvenlik güçleriyle protestocular arasında yaşanan arbedede 50 kişinin gözaltına alındığını ileri sürdü.

"Büyük baskıya maruz kaldık"

Eski Başbakan Ali bin Felis de gösterinin ardından yaptığı basın açıklamasında, eylemin, projeye karşı ülkenin güneyindeki vatandaşlarla dayanışma amacı taşıyan bir gösteriden ibaret olduğunu belirterek, "Büyük baskıya maruz kaldık, bu da ülkemizdeki demokrasiye zarar veriyor" dedi.

Barış Topluluğu Hareketi Başkanı Abdurrezzak Mukri ise "Bugün tarihi bir gün, korku duvarını kırdık ve gösterimizi engellemek için binlerce polisi sokağa döktük" diye konuştu.

Cezayir'de Aralık 2014'ten bu yana, çevreye ve yeraltı sularına zarar verdiği gerekçesiyle hükümetin, ülkenin güneyinde kaya gazı çıkartma projesine karşı gösteriler düzenleniyor.

ABD Enerji Bakanlığı verilerine göre Cezayir, 19,8 milyar metreküpe ulaşan kaya gazı rezervleriyle Çin ile Arjantin'den sonra üçüncü sırada yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir'de Gösteriye Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement