Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanması - Son Dakika
Güncel

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanması

ÖDP Eş Genel Başkanı Taş, Sarıyer Belediye Başkanı Genç, oyuncular Rutkay Aziz ve Tarık Akan Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

15.01.2015 18:39

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile oyuncular Rutkay Aziz ve Tarık Akan, Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

Genç, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın güzel ülkelerinden biri olan Türkiye'de demokrasinin daha fazla gelişmesi gerektiğini belirterek, bir gazetenin çevresinin bu şekilde panzerlerle çevrilmiş olmasının ve insanların gazeteye kontrol altında girmesinin acı verici olduğunu söyledi. Genç, "demokrasinin Türkiye'de sadece darbelerle değil, bu şekilde de sekteye uğratıldığını" savundu.

Rutkay Aziz, Cumhuriyet gazetesinin demokratik, laik Türkiye ile özdeş olduğunu belirterek, hem gazeteyi hem de çalışanlarını saygıyla selamladığını söyledi.

Tarık Akan ise cumhuriyetçi ve Atatürkçü gazetenin her zaman yanında olduklarını göstermek için geldiğini ifade ederek, "Bugün duydum havayollarında Cumhuriyet'i yasaklamışlar. Hiçbir şey ifade etmez. Tiraj, mümkün olduğu kadar daha fazla çıkacaktır" diye konuştu.

Bu arada, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Türkiye Barış Meclisi üyesi ve eski Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un da aralarında bulunduğu kişiler de Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement