Chikhura Sachkhere-Bursaspor Maçı Sonrası Basın Odasında Çıkan Olaylar - Son Dakika
Yerel

Chikhura Sachkhere-Bursaspor Maçı Sonrası Basın Odasında Çıkan Olaylar

Chikhura Sachkhere-Bursaspor Maçı Sonrası Basın Odasında Çıkan Olaylar

ASGD, Türk gazetecilerin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda sorumluluğu bulunan kişileri kınadı.

25.07.2014 14:45

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD), UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda, Chikhura Sachkhere-Bursaspor maçı sonrası basın odasında Türk gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Dernek Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, yazılı açıklamasında, maç sonrası basın odasında, Doğan Haber Ajansı muhabirlerinden Emre Koşak'ın başından yaralandığını, Medya S Spor Müdürü Süha Gürsoy'un darbedilip cep telefonunun kırıldığını, diğer meslektaşlarının da tartaklandığını hatırlattı.

UEFA'ya, Chikhura Sachkhere Kulübünün cezalandırılması çağrısında bulunan Erdoğan, "Uluslararası müsabakalarda özellikle can ve mal güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili her türlü görev ev sahibi kulübe, dolayısıyla onun temsil ettiği ülkeye aittir. Bu nedenle doğacak maddi manevi zarar ve ziyandan doğrudan o ülke ve o ülkenin ilgili kulübü sorumludur" ifadesini kullandı.

Saldırıda bulunanlar arasında Gürcü taraftarların da bulunması ve onların basın odasına alınmasının ayrı bir sorgulama ve yaptırım gerektirdiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Basın toplantısı sırasında ev sahibi ülkenin lisanıyla yapılan açıklamaların Türkçeye çevrilmemesi, bununla ilgili bir tercümanın görevlendirilmemiş olması da misafir takıma ve konuk basın mensuplarına karşı yapılmış büyük bir saygısızlık ve asla kabul edilemeyecek bir ayıptır. Uzun yıllar Trabzonspor'da top koşturan Arçil Arveladze'nin olaylar sonrasındaki özrü yetmez. Asıl özrü Gürcistan Futbol Federasyonu spor adına, Gürcistan Spor Bakanlığı da devlet adına dilemelidir. Tiflis Arena Stadı'nda açık bir güvenlik zafiyeti olmuştur. Bundan yararlanan kendini bilmezler de meslektaşlarımıza saldırarak yaralayıp darbetmiştir. Türk kulüplerine bu konuda göz açtırmayan ve en küçük bir olayda ceza üstüne ceza yağdıran UEFA, Gürcistan'ı kınayıp uyarmalı, Chikura Kulübüne de gerekli müeyyideyi derhal uygulamalıdır. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Chikhura Sachkhere-Bursaspor Maçı Sonrası Basın Odasında Çıkan Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement