CHP, Batmanda Açığa Alınan Öğretmenler İçin Rapor Hazırlayacak - Son Dakika
Yerel

CHP, Batmanda Açığa Alınan Öğretmenler İçin Rapor Hazırlayacak

CHP, Batmanda Açığa Alınan Öğretmenler İçin Rapor Hazırlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi 947 Eğitim-Sen üyesi öğretmen için kente milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderiyor.

21.09.2016 13:46

CHP heyeti eğitimciler için geliyor

Bakanlık tarafından görevden alınan eğitimciler için komisyon oluşturan CHP Genel Merkezi, Batman'da açığa alınan 947 Eğitim-Sen üyesi öğretmen için kente milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderiyor.

Edinilen bilgilere göre, Tunceli'deki öğretmenlerin çoğunun göreve dönmesine karşın Batman ve Çevre il ve ilçelerinde göreve iade yapılmaması nedeniyle CHP bölgeye kalabalık bir heyetle çıkarma yapıyor.

Öğretmenlerin 1 hafta içerisinde görevlerine iade edilmemesi durumunda aralarında genel Başkan yardımcılarının da bulunduğu kalabalık bir milletvekili heyetiyle Batman'a geleceğini belirten CHP Batman il Başkanı Adnan Yaşar "Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Sadece Anayasanın kendilerine tanıdığı sendikal hakları kullandıkları için haksız bir şekilde açığa alınan öğretmenlerimizin hakkını yedirmeyeceğiz. İlk günden itibaren belirttiğimiz gibi öğretmenlerimizin yayındayız ve görevlerine iade edilinceye kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Tunceli'de açığa alınan öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu görevlerine dönmüşken, Batman'da hala neden bekleniyor. Önümüzdeki haftaya kadar öğretmenlerimizin göreve geri alınmaması durumunda Batman'a milletvekili heyetimiz gelip, öğretmenler, aileleri, sendikalar, derneklerle görüşüp, bu haksızlığı raporlaştırıp önce Genel merkezimize, daha sonrada TBMM'ye sunacaklar" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel CHP, Batmanda Açığa Alınan Öğretmenler İçin Rapor Hazırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement