CHP'den TSK Personelinin "Terfi ve Hak Kayıplarına" İlişkin Kanun Teklifi - Son Dakika
Politika

CHP'den TSK Personelinin "Terfi ve Hak Kayıplarına" İlişkin Kanun Teklifi

CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi sorunları ve hak kayıplarına ilişkin kanun teklifi hazırladı.

31.07.2015 11:46

CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi sorunları ve hak kayıplarına ilişkin kanun teklifi hazırladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, Ergenekon davası ile başlayan ve Balyoz, İstanbul ve İzmir Casusluk davalarıyla devam eden süreçte birçok TSK mensubunun ordudan ayrılmak zorunda bırakıldığı, atılma ve terfi alamama gibi durumlar ile karşılaştığı belirtildi.

Yasa dışı dinlemelerle ele geçirilmiş telefon kayıtlarının, kamuoyunda aleni yayımlanmasıyla birçok TSK personeli hakkında da disiplin veya ceza soruşturması başlatıldığı kaydedilen gerekçede, "Disiplin veya ceza soruşturmasıyla veyahut bu davalar eliyle tasfiye edilen, emekli edilen, emekli olmak zorunda bırakılan, terfi alamayanların haklarının korunması veya iadesi gerekmektedir. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için TSK Kanunu'ndan gerekli düzenlemenin yapılmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Teklife göre, haklarında TSK'dan ilişkileri kesilmeyi gerektirmeyen cezalar alan personelin terfisi olanaklı hale getirilecek.

Ayrıca yargılamasında hüküm verilmiş ancak kararı kesinleşmeyenler de terfi edebilecek, haklarında kesin hüküm verilmeyen ve tutuksuz yargılananlar da terfi hakkına kavuşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den TSK Personelinin 'Terfi ve Hak Kayıplarına' İlişkin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement