CHP Erzurum İl Başkanı Kızıloğlu'ndan 3 Temmuz Mesajı - Son Dakika
Yerel

CHP Erzurum İl Başkanı Kızıloğlu'ndan 3 Temmuz Mesajı

CHP Erzurum İl Başkanı Kızıloğlu\'ndan 3 Temmuz Mesajı

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 3 Temmuz Atatürk'ün Erzurum'a geliş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

03.07.2014 10:47  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 3 Temmuz Atatürk'ün Erzurum'a geliş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kızıloğlu, mesajında, "1919 Kurtuluş savaşı mücadelesinin başladığı gün olarak tarihe geçen 3 Temmuz'un bu mücadelenin sancaktarlığını yapmış olan Erzurum için çok daha büyük bir anlam taşımaktadır. Bu mücadelenin sancaktarlığını yapan halk olarak büyük bir onur ve kıvanç duymaktayız" dedi.

Ulusal Kurtuluş Mücadelesine giden yolda atılmış çok önemli adımlardan birisi olarak kabul edilen 3 Temmuz gününün, bir milletin yeniden şahlanışına ve bağımsızlığa giden yolda her türlü engelin aşılmasına şahitlik ettiğini dile getiren Kızıloğlu, şunları kaydetti; "Ülkenin kaderini belirleyen Erzurum Kongresi ve ardından toplanan Erzurum Kongresi, 3 Temmuz'da Erzurum'da doğan istiklal güneşinin ve bu günde başlatılan kutlu mücadelenin bir eseridir. Erzurum Kongresi önemlidir; çünkü Misak-ı Milli'nin temelini oluşturmuştur. Erzurum Kongresi önemlidir; çünkü ulusal egemenliğin hakim kılınması ve tam bağımsızlık, en yegane hedeftir. ve bu hedefe varılacak olan yolda ise, millet vardır, kudret vardır; kararlılık, cesaret ve fedakarlık vardır. Kaldı ki; 3 Temmuz 1919'da Erzurum'a teşrif eden Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya; 'Bu milletle neler yapılmaz ki!' dedirten de, 95 yıl önce bugün hürriyet ve istiklal aşkıyla şekillendirilen işte bu tablodur. 3 Temmuz'da başlayan bağımsızlık mücadelesi sürecinde bu şehirde yakılan kurtuluş meşalesi, vatan toprağının dört bir yanını sarmış olan esaret çemberini paramparça etmiş, milletimizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır. Esarete karşı çıkan, manda ve himayenin ise, insan hak ve hürriyetlerinin yok edilmesi demek olacağını bilen kahraman Erzurumlular, canları pahasına bir duruş sergilemiş ve İstiklal Harbi ile kazanılan bağımsızlık mücadelesi yolunda, tarihi ve örnek teşkil edecek bir adım atmıştır.

Erzurum'da sergilenen cesaret ve kararlılığın ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu ortaya koymak açısından yine Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya ait şu ifadeler dikkate değerdir. 'Benim Erzurum 'a gelişim, bütün milletin ateşten bir çember içine alınmış olduğu bir zamana tesadüf etti. Bütün millet bu çemberin içinden nasıl çıkılacağını düşünmekte idi.' İşte böyle bir azim ve coşkuyla kurtarıcısını bağrına basan Erzurum halkı, Milli Mücadeleye ev sahipliği yaparken, Cumhuriyete giden yolda en temel kararların alınmasına da, öncülük etmiştir. Bu yüzden Atatürk, kurtuluş mücadelesinin ateşini buradan yakmıştı. Gazi Mustafa Kemal Paşa çok iyi biliyordu ki; rengini şühedanın kanından almış olan Ay Yıldızlı bayrağımızı göklerde hür görmek; Dadaşın vazgeçilmez tek arzudur. Erzurum'da şekillenen Türk Milli Mücadele hareketinin liderine kavuştuğu 3 Temmuz gününde, bizlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk vatanını emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Erzurum İl Başkanı Kızıloğlu'ndan 3 Temmuz Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement