CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, Trabzon'da - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, Trabzon'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu "CHP iktidara gelecek ve tam çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir demokrasiyi hayata geçirecektir." dedi.

13.12.2014 16:23  Güncelleme: 16:38

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "CHP iktidara gelecek ve tam çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir demokrasiyi hayata geçirecektir" dedi.

Bekaroğlu, partisinin Beşikdüzü İlçe Kongresinde, Türkiye'nin tehlikeli bir şekilde ilerlediğini öne sürerek, genel seçimlerin Türkiye için fırsat olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, tarihinde hiçbir şekilde yaşanmadığı kadar ötekileştirme süreci yaşadığını iddia eden Bekaroğlu, "Ülkeyi yönetenler her gün toplumun bir kesimini düşman ilan ediyor. Değişik vesilelerle ortak değerlerimizi kullanıyor. Dilimizi, inançlarımızı, aklınıza ne geliyorsa bunları kullanarak insanların bir bölümünü ötekileştiriyor ve ülkenin belli kesimleri giderek karamsar hale geliyor. Bu son derece tehlikeli bir gidiştir" diye konuştu.

Bekaroğlu, Türkiye'de siyaset kültüründe de ciddi problemler olduğunu ileri sürerek, siyasetin devlette, merkezde toplanmış imkanların paylaşılması amacıyla yapıldığını ifade etti.

Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar yargıya müdahale edildiğini savunan Bekaroğlu, "Her gün yargıya müdahale var. Böyle bir şey olamaz. Yargının bağımsız, özerk olması gerekiyor. Hepimiz bir şekilde oraya gideriz ve o kararlara uymak zorundayız. Anayasanın gereği, işin de gerçeği odur. O olmadığı zaman ülkede kargaşa çıkar. Türkiye'de gerçekten Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman görülmedik kadar yargıya müdahale var" dedi.

Meclis'te olan "Güvenlik Paketi"nin gelecek günlerde görüşüleceğini belirten Bekaroğlu, şunları kaydetti:

"Böyle bir şey olamaz. Muhalefet eden herkesin, her an hapse tıkılabileceği bir ortam hazırlanıyor. Artık ifade özgürlüğü diye bir şey kalmadı. Makul şüphe yani o savcı, polis ya da bir başkası, sizin için 'bu adam suç işlemiştir' diye düşünmesi, gözaltına alınmanıza ve mallarınıza el konulmasına sebebiyet verecektir. Bunlar vahim bir gidiştir. Özgürlük alanı giderek daralıyor. Hükümetin müdahale etmediği hiçbir alan kalmadı. Böyle bir demokrasi yoktur."

Demokrasinin ilerlemesinin, özgür alanların genişlemesi anlamına geldiğini kaydeden Bekaroğlu, sıcak ve aktif siyasetin üniversitelere, yargıya ve insanların kurduğu derneklere karışmaması gerektiğini söyledi.

Mehmet Bekaroğlu, yolsuzluk iddialarına da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu tablo CHP'nin ve Türkiye'de yaşayanların önüne önemli görevler koyuyor. Ülkeyi seviyorsak, geleceğimizi ve çocuklarımızı düşünüyorsak çok ciddi sorumluluklarla karşı karşıyayız. Bu sorumlulukla herkese 2015 seçimlerinde, seçimler yoluyla iktidarın değişebileceğini göstermeliyiz. 2015 seçimi önemli bir seçimdir. CHP iktidara gelecek ve tam çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir demokrasiyi hayata geçirecektir. Bu demokraside de asla ve asla ayrımcılık olmayacak. Devlet, inancı ve yaşam tarzı ne olursa olsun herkesi eşit yurttaş olarak kabul edecek ve onlarla aynı mesafede duracak." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement