CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Tekirdağ'da - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Tekirdağ'da

Faik Öztrak: "Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gerçekten ülkede huzur getirebilecek bir insan. Kavgacı değil, herkesi kucaklayabiliyor"

27.07.2014 17:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, gerçekten ülkede huzur getirebilecek bir insan. Kavgacı değil, herkesi kucaklayabiliyor" dedi.

Öztrak, Malkara'da partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçiminin ülkede gerektiği ilgi ve dikkati bulmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminin, " Türkiye'nin içinde olduğu tehlikeli, kaosa giden, toplumu kutuplaştıran, insanları birbirine ters bakar hale getiren bir süreçten kurtarmak için" önemli olduğunu belirten Öztrak, "Bu çıkıştan ya barışa, yeniden birlikteliğe, yeniden kucaklaşmaya, yeniden beraber olmaya gideceğiz ya da ne olduğu belli olmayan bir garip yapı içinde dengelenmemiş, Türkiye şartlarına uymayan, bugün artık bölgede de barışı getirmediği, bölgede de huzuru getirmediği açıkça belli olan bir başkanlık rejimine doğru hızla gideceğiz" diye konuştu.

Milli egemenliğe, cumhuriyete ve değerlerine inanan partilerin bir araya gelerek büyük bir projeye imza atttığını ifade eden Öztrak, şunları kaydetti:

"Bu projede cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gerçekten ülkede huzur getirebilecek bir insan. Kavgacı değil, herkesi kucaklayabiliyor. Yetmez, aynı zamanda Ortadoğu'da da huzuru getirebilecek bir insan. Çünkü İslam Kalkınma Teşkilatı'nın Genel Sekreteri iken burada barışı sağlamaya yönelik birçok proje üretmiş. İşte söylüyor 'Bu işler böyle konuşarak, atıp tutarak olmaz' diyor. 'Şunu şunu yapacaksınız, İsrail'i Yüksek Adalet Divanı önüne çıkaracaksınız o zaman bu işler çözülmeye başlar' diyor."

Başkanlık sisteminin Türkiye'nin yapısına, batıya dönmüş olan yüzüne, demokrasisini daha fazla geliştirme ihtiyacına tamamen ters düşen bir sistem olduğunu savunan Öztrak, eleştiride bulundu.

Basın toplantısının ardından Öztrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve partililer, ilçede kurulan pazarı gezerek cumhurbaşkanı seçiminde adayları olan İhsanoğlu'na destek istedi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Tekirdağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement