CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "2016 fındık sezonunun başta tüm üreticilerimize, esnafımıza, sanayicimize, ilimize ve ülkemize bereket ve bol kazançlar getirmesini diliyorum.

02.08.2016 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "2016 fındık sezonunun başta tüm üreticilerimize, esnafımıza, sanayicimize, ilimize ve ülkemize bereket ve bol kazançlar getirmesini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, zorlu geçen 2015 sezonunda serbest piyasada, üreticilerin kaderi ile baş başa kaldığını, üreticinin istediği fiyattan ürününü satamadığını belirterek, "Fındık piyasasını kontrol eden güçler istedikleri fiyattan fındık alım satımı yapmış, üreticinin emeği sömürülmüş, alın teri heba edilmiştir. İlimizin ve Karadeniz Bölgesi ekonomisinin itici gücü olan fındık ürünü tekelci piyasanın insafına bırakılmış, oynanan oyunlar sonucunda başta üretici ve esnaf olmak üzere mağdur olmayan kimse kalmamıştır." ifadesini kullandı.

Hükümetten fındık üreticilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen Torun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Doğrudan iç piyasanın belirleyicisi konumuna gelmiş olan birkaç yabancı şirketin kazancı uğruna, ülkemize en çok döviz kazandıran tarım ürünü olan fındığa devletin sahip çıkması, müdahil olması gerektiği konusunda yapılan tüm uyarılarımıza iktidar sahipleri kulaklarını tıkamıştır. Bu tutum sonucunda Ordu ili de Karadeniz Bölgesi de ülkemiz ekonomisi de kaybetmiştir. 2016 fındık sezonu için 468 bin ton rekolte açıklanmıştır. Bakanlığın bu açıklamasıyla fındık rekoltesinde geçen yıla oranla 180 bin tonluk düşüşün olduğu görülmektedir. Bu düşüşün arz talep dengesini etkilemesi dolayısıyla fiyatın da geçen yıla oranla artış olarak yansıyacağı beklenmektedir. "

Hasat sonunda fındık fiyatında beklenen artış gerçekleşmez ise fındığın ve üreticinin birkaç yabancı şirketin insafına bilerek bırakıldığını ileri süren CHP'li Torun, şu görüşlerini paylaştı

"Üreticinin emeğinin ve alın terinin sermayenin kar hırsına peşkeş çekilmiş olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıkacaktır. Şahsım ve CHP adına buna müsaade etmeyeceğimiz. Bilinmesini isteriz ki fındık üreticisi sahipsiz değildir."

Yeni hasat döneminin herkese hayırlar getirmesi temennisinde de bulunan Torun, "2016 fındık sezonunun başta tüm üreticilerimize, esnafımıza, sanayicimize, ilimize ve ülkemize bereket ve bol kazançlar getirmesini diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement