CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 KPSS soruşturmasına ilişkin, “O sınav sorularının çalındığını da biliyoruz, üniversite sınav sorularının da çalındığını biliyoruz.

26.03.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 KPSS soruşturmasına ilişkin, "O sınav sorularının çalındığını da biliyoruz, üniversite sınav sorularının da çalındığını biliyoruz. Bütün mesele şu; siyaseti ahlak üzerine inşa ettiğiniz zaman bu sorunların hepsini aşarsınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Vişnelik'te düzenlenen 'Geleceği Birlikte Kuruyoruz Genç İşsizler Buluşması'nda gençlerle bir araya geldi. Buluşmaya gençlerle birlikte CHP'nin bazı genel başkan yardımcıları, gençlik kolları genel başkanı, genel başkan danışmanları ve bazı PM üyeleri de katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Klıçdaroğlu, 2010 KPSS soruşturmasına ilişkin bir soru üzerine, "KPSS hazırlıklarını anlatmak için çok somut örnekler var. İsim bazında da, babasının yaptığı örnekleri de verdiler. Ama onu burada tartışma konusu yapmadık. Torpil dünyanın en rezil işidir. Bir kişinin elindeki hakkı çalmak, hakkını almak demektir. Bir kişinin bilgi, birikimini çalmak demektir. Dolayısıyla torpili tüm devlet yönetiminden kaldırmamız şarttır. Bunu hangi vicdan kaldırır? Hangi ahlak ölçüsü kaldırır? KPSS'yi kaldıracağız, zaten kaldırmışsınız büyük ölçüde arkadaşlarınız için. Ama yandaş olmayan, torpil olmayan insanların önüne neden engel koyuyorsunuz. Siz kendi çocuklarınıza iş bulamıyorsunuz, yabancılar için yasa getiriyorsunuz biz onlara iş vereceğiz diye. O sınav sorularının çalındığını da biliyoruz, üniversite sınav sorularının da çalındığını biliyoruz. Bir kişinin Hayati Yazıcı Bey'e mail attığını, sınavlarda torpil istediğini çok iyi biliyoruz. Bütün mesele şu; siyaseti ahlak üzerine inşa ettiğiniz zaman bu sorunların hepsini aşarsınız. Ahlak nedir? Herkese eşit yaklaşımdır. Ama siz ne yapıyorsunuz, siyasette ahlakı çöp sepetine atıyorsunuz. Torpili öne çıkarıyorsunuz. Yandaşınızı işe alıyorsunuz. Üstelik sınavsız işe alıyorsunuz. İnançlı insan bunu yapmaz. Ahlaklı insan bunu yapmaz" cevabını verdi.

"AK Partili iş adamlarıyla görüştünüz mü? Bu görüşmede neler yaşandı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "İş adamları neden söz eder? Ekonomiden söz ederler. Ekonominin ne kadar kötü gittiğinden söz eder, kaygılarından söz eder. Biz de onları dinledik ve hak verdik" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement