CHP Grup Başkanvekili Altay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Grup Başkanvekili Altay Açıklaması

"Ülkemizde yasakların, baskıların en yoğun olduğu dönemi yaşıyorsak, o diktatörün bittiği, yıkılacağı, gideceği andır, pilinin bittiği andır"

27.03.2014 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Ülkemizde yasakların, baskıların en yoğun olduğu dönemi yaşıyorsak, o diktatörün bittiği, yıkılacağı, gideceği andır, pilinin bittiği andır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Boyabat'a gelen Altay, CHP Seçim Bürosu önünde halka seslendi.

İki gün sonra sandığa gidileceğini belirten Altay, "Sandığa giderken hem yerel yöneticilerimize hem de AKP'nin 17 Aralık süreciyle içine düştüğü bataklıktan çıkıp çıkamayacağına Türk milleti karar verecektir. Eminim ki kul hakkı yiyenler o bataklıktan çıkamayacaklardır. Ben yine eminim ki Allah'ın kitabıyla dalga geçenler, Allah'ın ayetlerine 'Bakara, takara' diyerek arkadaşlarıyla konuşup ayetlerle gırgır geçenler, Boyabat'a gelip dindarlık taslayanlar o bataklıktan çıkamayacaklardır" diye konuştu.

AK Parti'den "aldatma ve kandırmadan başka bir şey" çıkmayacağını savunan Altay, "Üç 'Y' dediler. Yürütelim, yutalım, yiyelim. Yaptıkları budur. 'Haksızlığa, hırsızlığa göz yuman dilsiz şeytandır' sözü doğrudur. Arsızlığa, hırsızlığa göz yumanlar ona ortak olur. Boyabatlıların bunlara göz yummayacağını 30 Mart'ta sandığa giderek göstereceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"30 Mart AKP'nin sıfırlandığı an olacaktır"

"Ülkemizde yasakların, baskıların en yoğun olduğu dönemi yaşıyorsak, o diktatörün bittiği, yıkılacağı, gideceği andır, pilinin bittiği andır" diyen Altay, şunları kaydetti:

"30 Mart AKP'nin sıfırlandığı an olacaktır. Biz devletin hukuk devleti, sosyal devlet olmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz. Laik devlet istiyoruz. Başörtüsü takmakla laikliğin gitmediğini de vurgulayayım. Bugün üniversitelerde başörtüsü takma özgürlüğü varsa, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu sayesinde olmuştur. Başörtüsü meselesi sorun olmaktan çıkmışsa Genel Başkanımızın tutarlı davranışıyla olmuştur. Biz sosyal demokratız, sosyal demokrat olmak insana saygılı olmaktır, insanların inanç ve ibadetlerine saygılı olmak demektir. Biz bunun için varız."

Altay, konuşmasının ardından bir çay bahçesinde partililerle sohbet etti. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Grup Başkanvekili Altay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement